avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie crestere copil

Buna ziua, in perioada 12.2008-11.2010 am beneficiat de indemnizatie crestere copil, pe aceasta perioada nu am suspendat PFA-ul si in lunile mai-septembrie 2010 am avut activitate-incasari. Mentionez ca nu am luat la cunostinta despre faptul ca tb sa suspend PFA-ul. Acum cateva cateva zile am primit o decizie prin care mi se imputa sa restitui indemnizatia primita in perioada 01.2010-11.2010. Cum este legal corect, sa restitui indemnizatia pt lunile in care am avut venituri (mai-august) sau pe intreg anul 2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 3 Iunie 2015
Buna ziua, in perioada 12.2008-11.2010 am beneficiat de indemnizatie crestere copil, pe aceasta perioada nu am suspendat PFA-ul si in lunile mai-septembrie 2010 am avut activitate-incasari. Mentionez ca nu am luat la cunostinta despre faptul ca tb sa suspend PFA-ul.
Va multumesc!
Care este valoarea debitului si ce indemnizatie primeati pe luna?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Valoarea debitului este de aprox. 7000 lei, indemnizatia lunara era in jur de 1500 lei, eu tb sa restitui indemnizatia aferenta lunilor in care am avut incasari pe PFA.
Intr-adevar, indemnizatia trebuie restituita numai pentru lunile in care ati avut venituri pe PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre indemnizatia de crestere a copilului Cristina_M84 Cristina_M84 Buna ziua! Am nevoie de lamuriri cu temeiul legal, daca se poate. Am nascut in luna iulie, iar la jumatatea lunii septembrie, cand mi s-a terminat concediul ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)