avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Diminuare impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Diminuare impozit pe profit

Buna ziua,

Imi explicati simplist cum se poate diminua impozitul pe profit?
Ex: firma are profit suma de 100 de lei pe anul 2013. Deci trebuie sa plateasca impozit pe profit 100x0.16=16 lei.
Acuma cum se poate diminua acest 16 lei? Daca cumpar ceva de 16 lei in februarie 2014. Inseamna ca nu mai plasesc acei 16 lei? Sau din acei 100 se mai scad 16 lei si se face 84x0.16=13.44 impozitul pe profit.
Sau o data anul terminat acei 16 sunt batuti in cuie si nu am alteceva de facut decat sa platesc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:33, 14 Mai 2014
Da, acum e tarziu sa mai puteti face ceva referitor la rezultatul exercitiului financiar 2013. Orice inregistrare contabila putea fi facuta pana la 31 decembrie 2013.
Pe internet am mai gasit si o solutie prin care daca preconizez o investitie, pot sa amani plata impozitului pe profit, cumpari ceva de banii respectivi, urmand ca in septembrie cand ar fi de platit iar impozit pe profit sa nu mai platesc nimic sau o suma redusa cum am precizat mai sus.
Este posibil asa ceva, sa zici ca banii sunt un fond de investitii?
Nu se discuta de profitul anului 2013.
Scutirea de impozit se va aplica profitului contabil brut cumulat de la inceputul anului, in anul punerii in functiune a echipamentelor tehnologice, fiind calculata trimestrial.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa Jeremy Jeremy 1. Va rog sa ma informati despre ce impozite voi plati dupa infiintarea unui PFA pentru asigurari obligatorii. 2. Pot tine eu, evidenta contabila primara ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 pe ultimul trimestru din 2013 ContSters228970 ContSters228970 Se mai depune declaratia 100 pe ultimul trimestru din 2013, sau se depune doar 101? Multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratii pfa 2013 Silvasanu Silvasanu Buna seara, Sunt PFA din aprilie 2012, am depus la timp declaratiile 220, 200 si 392B . Obiectul de activitate este \\"Fabricarea imitatiilor de bijuterii ... (vezi toată discuția)