avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Chitanta onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Chitanta onorariu avocat

Buna ziua,
Am platit un avocat, mi-a dat chitanta dar nu ma lasa sa o depun la dosar, o vrea inapoi spunind ca ii trebuie in ziua procesului......e normal ?
Nu am semnat contract ci doar o imputernicire
Daca doriti sa solicitati cheltuieli de judecata, atunci chitanta va trebui depusa in original la instanta.
E tot aia daca o depuneti la dosar sau daca o depune el la ultimul termen. Preferabil cu dovada depunere.
Cum doriti dv. sa o depuneti?
Buna ziua,
Eu nu am inteles de ce avocatul tine mortis sa-i dau chitanta in original.... eu ce dovada am daca nu vine la proces ? Nu am copie dupa imputernicire, nu mi-a facut nici un contract
De fapt mi-e indiferent, bine sa fie !
Pai asa spuneti-i, ce dovada aveti dv.?
Ar trebui sa aveti un contract, ca nu face mare lucru chitanta aia fara contract.
Cere omul originalul pentru ca, in instanta, se cere originalul. Pentru anumite motive neintelese, se pare ca poti face dovada in instanbta privind un act privind orice valoare in bani cu un inscris in copie, dar nu si onorariul avocatial.
:)
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
spuneti-i ca doriti sa solicitati cheltuieli de judecata si va trebuie chitanta in original pt a o depune la dosarul cauzei. din moment ce v-a inmanat acea chitanta de ce sa v-o ceara inapoi? chitanta o puteti depune si dvs personal. daca insista sa o depuna avocatul, atunci mergeti impreuna in instanta la termen si o depuneti ori dvs ori dansul .
daca nu ati incheiat un contract de reprezentare juridica, spuneti-i avocatului ca doriti acest lucru .

Alte discuții în legătură

Chitanta pentru plata onorariu avocat gabi7 gabi7 buna seara, se poate depune la dosar, pt cheltuieli, copie conforma cu originalul a chitantei de la avocat, sau trebuie depusa chitanta in original??? ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Irina Balcangiu Irina Balcangiu Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca avocatul este obligat sa taie o chitanta, atunci cand i se dau bani ca sa te reprezinte in instanta. Si daca este cazul ... (vezi toată discuția)
Avocat ce nu doreste sa plateasca dari la stat MissBabylicious MissBabylicious Buna ziua.Am un contract cu un avocat caruia i-am platit onorariul(in urma castigarii procesului) ,i-am cerut chitanta si a refuzat sa-mi taie chitanta ... (vezi toată discuția)