avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Chitanta onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Chitanta onorariu avocat

Buna ziua,
Am platit un avocat, mi-a dat chitanta dar nu ma lasa sa o depun la dosar, o vrea inapoi spunind ca ii trebuie in ziua procesului......e normal ?
Nu am semnat contract ci doar o imputernicire
AVLIL a scris:

Pentru anumite motive neintelese, se pare ca poti face dovada in instanbta privind un act privind orice valoare in bani cu un inscris in copie, dar nu si onorariul avocatial.
:)

Motivele sunt oarecum simple. :)

Orice act privind orice valoare nu se poate, de regulă, folosi și în alt dosar, deoarece se referă strict la acea cauză.

Spre deosebire de actele care se referă la cauza respectivă, chitanța de plată a taxei judiciare de timbru, sau de achitare a unui onorariu de avocat (dacă acesta din urmă nu conţine expres și nr. dosarului cauzei) ar putea fi folosită la fel de bine în oricâte alte dosare.

De aceea se cer, de regulă, în original, dar există și excepții.
Se poate încerca depunerea lor în copie certificată prin semnătură pentru conformitate cu originalul, iar instanța va aprecia dacă e cazul să ceară și originalul sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
Patrick_, utilizator
Iccj a hotarat prin decizia 1378 din 23.04.2010 ca onorariile de avocat se dovedesc prin depunerea la dosarul cauzei a originalului chitanţei reprezentând achitarea onorariului de avocat sau a ordinului de plată, însoţite de un exemplar al facturii fiscale, care să menţioneze numărul contractului de asistenţă juridică sau numărul dosarului pentru care au fost achitate aceste sume.
[ link extern ]
Buna ziua,
Nu am contract cu avocatul, chitanta a luat-o inapoi,la proces ( am fost si eu) mi-am dat seama ca nu studiase dosarul. As vrea sa-l schimb,
cum procedez ? Cazul s-a mutat la Tribunalul Bucuresti ,,,,,,,,,,,
Simplu: il anuntati fie telefonic, fie in scris (sau si una si alta) ca renuntati la serviciile lui.
Apoi, va alegeti un alt avocat, cu care semnati contractul de asistenta juridica.

Puteti alege si unul din avocatii de pe avocatnet; aplicand filtre de cautare la rubrica "cauta consultant" , in functie de localitatea dorita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta pentru plata onorariu avocat gabi7 gabi7 buna seara, se poate depune la dosar, pt cheltuieli, copie conforma cu originalul a chitantei de la avocat, sau trebuie depusa chitanta in original??? ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Irina Balcangiu Irina Balcangiu Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca avocatul este obligat sa taie o chitanta, atunci cand i se dau bani ca sa te reprezinte in instanta. Si daca este cazul ... (vezi toată discuția)
Avocat ce nu doreste sa plateasca dari la stat MissBabylicious MissBabylicious Buna ziua.Am un contract cu un avocat caruia i-am platit onorariul(in urma castigarii procesului) ,i-am cerut chitanta si a refuzat sa-mi taie chitanta ... (vezi toată discuția)