avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Situatie foarte dificila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Situatie foarte dificila

Buna ziua,am 24 de ani si sunt la prima abatere.am fost acuzat ca am ajutat persoane de origine albaneza in repetate randuri sa treaca ilegal frontera din portugalia spre Irlanda.Am fost eliberat conditionat,conditiile fiind:sa nu parasesc portugalia,sa dau o fianta de 5000 de euro,ca sa pot parasi portugalia.si sa merg zilnic la semnat.Eu nu vb portugheza,nu aveam unde sta,bani,si la inceput nici act de identitate.Mi-au dat actul de identitate inapoi,dupa care am plecat din portugalia.Vreau sa stiu daca o sa fiu dat in urmarire generala.daca sunt dat in consemn national sau international.avocatul mi-a spus ca sunt doar national.daca exista posibilitatea de extradare.daca procesul poate sa nu se incheie in absenta mea.ce pedeapsa pot sa am?daca ma intorc in portugalia ce se poate intampla dupa o absenta de 8 zile.si cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie.Tin sa precizez ca am plecat din portugalia pt ca nu aveam o stare financiara destul de buna sa ma pot intretine,am dormit si pe strazi.Nu am vrut sa fug,dar nu am avut de ales.Multumesc anticipat
PS:am vb cu 3 avocati portughezi,care mi-au spus ca nu au nici cea mai mica idee si ca cel mai bine ar fi sa fug.
2 avocati spanioli care au zis ca habar nu au.
si un avocat roman care a zis ca daca nu merg la semnat o sa ma dea in urmarire generala si pana la urma o sa fiu prins.iar pedeapsa va fi cu executare.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Alexandru112, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 21:45, 16 Mai 2014
este greu de spus ce se poate intampla. ar trebui sa ramaneti in tara la noi dar sa angajati acolo, un avocat portughez care stie legea lor si care sa va reprezinte interesele dar sa nu fiti complet descoperit. orice declaratie asupra faptei incercati s-o dati aici la un notar, apoi s-o traduceti si s-o trimiteti la instanta in Portugalia
Multumesc pt raspuns.am un avocat portughez care imi reprezinta interésele,nu sunt in Romania.Dar totodata mi-e frica sa nu fiu dat in urmarire generala,iar apoi sa primesc pedeapsa cu executare,pentru ca am parasit portugalia.
Daca nu respectati obligatiile sub supraveghere foarte probabil veti fi arestat.
Se poate si imediat dar si sa fiti judecat si condamnat in lipsa intrucat va sustrageti.
Dupa parerea mea este posibil sa primiti pedeapsa cu suspendare dar numai daca rezolvati problemele cu semnatul la autoritatile portugheze.
Lamuriti cu avocatul.
Avocatul este din oficiu sau este platit de dvs.?
avocatul din oficiu e in continuare si e platit de mine.Avocatul mi-a spus ca daca plec din portugalia un o sa fiu urmarit,dar un mai pot merge pe teritoriul portugaliei timp de 10 ani.A spus ca si daca o sa fiu urmarit,autoritatile din tara in care o sa fiu o sa trebuiasca sa ma extradeze si cica asta e foarte greu si ei nu o sa faca asta.Nu am posibilitatea sa respect obligatiile sub supraveghere.
Depinde de autoritatile portugheze, pentru facilitarea trecerii ilegale a frontierei si/sau traficul de persoane se poate emite un mandat european de arestare. Infractiunile respective sunt scutite de cerinta dublei incriminari.

Alte discuții în legătură

Furt calificat - portugalia, pedeapsa rafaelsimion rafaelsimion am un var arestat in portugalia ptr furt calificat,cu recuperarea tuturor prejudiciilor, nu a avut inca procesul, e arestat din 18 octombrie 2012, cam cati ani ... (vezi toată discuția)
Sustragere de la executarea pedepsei- extradare? alex f alex f Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de ... (vezi toată discuția)
Poate fi extrădat fiul meu în germania? aurelia_aureliana aurelia_aureliana buna ziuz.am si eu o intrebare.ieri fiul meu a fost retinut pe motiv ca are mandat de aducere pentru audieri intrun caz in care este suspect de furt in ... (vezi toată discuția)