Am si eu o problema, am fost arestat in Spania in 2010 pentru o infractiune de inselaciune am fost eliberat dupa 3 zile si am parasit Spania.
Acum in 2016 am primit o instiintare in Romania de la procuratura pentru a ma prezenta. M-am prezentat mi sa prezentat niste documente cum ca ar fi inceput procesu in Spania dupa atatia anii.
Am cautat avocatu de mi se oferise din oficiu l-am contactat acesta spunandu-mi sa ma prezint in spania pentru a semna niste documente sa se termine procesul.
In timpu asta am mai contactat un avocat prin o cunostinta acesta spunandu-mi ca am mandat pe Spania sa nu ma duc in Spania.
Avocatul din oficiu mi-a spus ca daca nu ma duc in Spania o sa trimita mandat international de aducere.
As vrea o parere.
Va multumesc
Este posibil sa fiti adus cu mandat, deoarece exista o lege privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, care este aplicabila in speta dvs, insa noi nu stim cat este de grava fapta dvs. si daca se va dispune masura, sau daca procesul penal va putea inceta si in absenta dvs., hotararea urmand sa vi se comunice ulterior.
Una peste alta, daca este cazul sa fiti adus in Spania, legislatie exista si este aplicabila.
Buna ziua,
In situatia in care, cu adevarat, exista in Spania un mandat de arestare preventiva sau de executare a pedepsei emis impotriva dumneavoastra atunci, fie ca va prezentati de bunavoie fie prin mandat international si extradare tot veti ezecuta pedeapsa.
Va sfatuiesc sa mergeti in Spania si sa va prezentati la politia locala.
In caz contrar, perioada cat veti sta in Romania dupa arestarea pana la extradare sa nu fie luata in considerare in Spania.
Ulterior puteti solicita executarea pedepsei in Romania.
Ca sa aflati sigur aveți posibilitatea de a apela la avocat roman pentru a se deplasa la parchet ca sa analizeze documentele.
Era indicat sa fi mers însoțit de avocat când ați mers la parchet și asa ați fi înțeles situația de fapt și juridica.
Dacă se emite mandat european de arestare veți fi dus în Spania.
Poate exista și posibilitatea sa nu va deplasați în Spania dar trebuie știut exact ce vrea organul judiciar spaniol.