avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat european
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat european

in ce conditii poate fi extradata o persoana
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:38, 14 August 2010
Extradarea se acorda sau poate fi solicitata pe baza de conventii internationale la care Romania este parte, iar in lipsa acesto conventii pe baza de reciprocitate. De asemenea, extradarea se poate realiza si in temeiul legii interne, cum ar fi Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala. Pot fi extradate din Romania, in conditiile prezentei legi, la cererea unui stat strain, persoanele care sunt urmarite penal sau sunt trimise in judecata pentru savarsirea unei infractiuni, ori sunt cautate in vederea executarii unei pedepse sau a unei masuri de siguranta in statul respectiv.
Art. 22 Pot fi extradate din Romania, in conditiile prezentei legi, la cererea unui stat strain, persoanele care sunt urmarite penal sau sunt trimise in judecata pentru savarsirea unei infractiuni, ori sunt cautate in vederea executarii unei pedepse sau a unei masuri de siguranta in statul respectiv.
Mai jos aveti L 302/2004 care, in titlul II, contine dispozitii privind extradarea.
[ link extern ]
care este difernta dintre mandatul de aducere(cel european daca este) si cel de arestare
Mandatul de arestare schimba starea de libertate a invinuitului/inculpatului in starea de arest, in timp ce, in cazul mandatului de aducere, persoana a carei audiere este necesara va fi adusa in mod obligatoriu si prezentata in fata organului care a dispus aducerea persoanei respective in vederea audierii acesteia.
mandatul de arestare prespune lipsirea de libertate a celui pe numele este mandatul. mandatul de aducere presupune ca cel pe numele caruia e mandatul sa se prezinte in fata organelor de urmarire penala sau de judecata pt a fi audiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce se dispune executarea unui mandat de arestare european ... Andreeamih1999 Andreeamih1999 De ce se dispune executarea unui mandat de arestare european in Romania? Care sunt posibilele motive pentru care strainii ar cere asta si nu extradarea? Daca ... (vezi toată discuția)
Mandat european de arestare gabitzu1ro gabitzu1ro Intrebarea este: sa dat ordonanta de arest preventiv 24 ore dupa expirarea celor 24 ore sa dat in Setinta penala retinere in arest 5 zile.,pana la comunicarea ... (vezi toată discuția)
Mandat european geo-vem geo-vem care este difernta dintre mandatul de aducere(cel european daca este) si cel de arestare (vezi toată discuția)