avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat european de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat european de arestare

Intrebarea este: sa dat ordonanta de arest preventiv 24 ore dupa expirarea celor 24 ore sa dat in Setinta penala retinere in arest 5 zile.,pana la comunicarea mandatului european legal indeplinit. cercetatul in cauza are fapta de furt in statul ungar.Nu exista mandat de executarea unei pedepse (se pare ca exista sustragerea de la cercetarea penala in statul Ungar emis mandat de catre organele acestuia) Intrebarea: poate fi retinut de catre organul judiciar Roman pentru a fi extradat organelor Ungare?sau poate fi posibilitatea sa i se respinga cererile mandatului intru-cat acel cercetat se va prezenta organelor de UP ungare..? Rog scuze pt eventualele greseli in aceasta intrebare dar as dorii sa fiu ajutat cu un raspuns .Va multumesc cu respecte.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 19:41, 30 Noiembrie 2011
Daca exista mandat european de arestare, autoritatile romanesti probabil ca il vor extrada in Ungaria. Decizia o va lua un judecator.
Poate fi retinut in vederea extradarii , la cererea statului solicitant-statul ungar, in vederea urmaririi penale, chiar daca nu exista mandat de executare.
Conform art18 din Legea 302/2004
Pot fi extradate din Romania, in conditiile prezentei legi, la cererea unui stat strain, persoanele aflate pe teritoriul sau care sunt urmarite penal sau sunt trimise in judecata pentru savarsirea unei infractiuni ori sunt cautate in vederea executarii unei pedepse sau a unei masuri de siguranta in statul solicitant.
Conform art 20, alin 1, litc, atunci cand extradarea se solicita in vederea efectuarii urmaririi penale sau a judecatii, o conditie suplimentara este ca statul solicitant sa dea asigurari considerate ca suficiente ca, in cazul condamnarii la o pedeapsa privativa de libertate printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, persoana extradata va fi transferata in vederea executarii pedepsei in Romania.
Va recomand sa cititi si dvs. legea mentionata , pentru a fi mai lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat european de arestare LaLeLi23 LaLeLi23 buna ziua! in momentul in care se emite un mandat de captura de politia italiana, pot fi extradat din uk? (vezi toată discuția)
Mandat european geo-vem geo-vem in ce conditii poate fi extradata o persoana (vezi toată discuția)
Extradarea !! chris68 chris68 salut..cine stie daca un cetatean roman care a fost judecat definitiv intr-o tara membra Schengen si mai are de executat un rest de pedeapsa de mai putin de un ... (vezi toată discuția)