Am cumparat o masina fabricat in 2002,Euro 4.In anul 2006 a fost inmatriculat in tara.
In 2008 s-a vandut si a fost inmatriculata pe numele doamnei de la care am cumparat-o eu.Ea spunea,ca taxa de poluare a fost platita si nerecuperata.Asa si este,am verificat la Finante.
Ceea ce nu inteleg,de ce mai trebuie sa platesc atunci taxa de mediu?
Se iau banii de 2 ori la aceeasi masina?
va rog sa ma lamuriti!!!
Multumesc!
Daca masina a fost inmatriculata pentru prima data in tara in anul 2006, la momentul respectiv au fost achitate taxe vamale si nu de poluare, taxa de prima inmatriculare platindu-se din 2007.
In anul 2008, cand a cumparat masina doamna nu s-a achitat taxa deoarece aceasta nu se percepea pentru achizitionarea autovehiculelor din parcul national, cum este in cazul de fata .
Prin urmare cumparatorul unei asemenea autovehicul este obligat a achita timbrul de mediu, urmare a faptului ca nu a fost achitata nici un fel de taxa (de prima inmatriculare, poluare, emisii poluante si timbru de mediu ) .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa auto
lucian35
Buna ziua, mi-am inmatriculat masina in Decembrie anului 2006, adusa din Germania. La vremea respectiva se numea \\" taxe vamale \\" , pe care le-am platit. ... (vezi toată discuția)