avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu platita de doua ori
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu platita de doua ori

Am cumparat o masina fabricat in 2002,Euro 4.In anul 2006 a fost inmatriculat in tara.
In 2008 s-a vandut si a fost inmatriculata pe numele doamnei de la care am cumparat-o eu.Ea spunea,ca taxa de poluare a fost platita si nerecuperata.Asa si este,am verificat la Finante.
Ceea ce nu inteleg,de ce mai trebuie sa platesc atunci taxa de mediu?
Se iau banii de 2 ori la aceeasi masina?
va rog sa ma lamuriti!!!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 09:38, 15 Mai 2014
Daca masina a fost inmatriculata pentru prima data in tara in anul 2006, la momentul respectiv au fost achitate taxe vamale si nu de poluare, taxa de prima inmatriculare platindu-se din 2007.
In anul 2008, cand a cumparat masina doamna nu s-a achitat taxa deoarece aceasta nu se percepea pentru achizitionarea autovehiculelor din parcul national, cum este in cazul de fata .
Prin urmare cumparatorul unei asemenea autovehicul este obligat a achita timbrul de mediu, urmare a faptului ca nu a fost achitata nici un fel de taxa (de prima inmatriculare, poluare, emisii poluante si timbru de mediu ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto lucian35 lucian35 Buna ziua, mi-am inmatriculat masina in Decembrie anului 2006, adusa din Germania. La vremea respectiva se numea \\" taxe vamale \\" , pe care le-am platit. ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)
Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile. bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei ... (vezi toată discuția)