avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca

Buna ziua!Am lucrat la o firma 2 ani si 6 luni.Din cauza ca m am inbolnavit si am ajuns la fizioterapie si in concediu medical,seful s a hotarat sa scape de mine.Pe scurt.. mi a predat un act prin care se hotareste ca in urmatoarele 5 luni cate doua saptamani sa fiu delegata intr o alta localitate la 350 km .Pt ca am refuzat. am mai primit o hartie precum ca nu mi indeplinesc sarcinile de serviciu,imi fac singura programul de lucru .N am semnat hartia respectiva.L am rugat sa ma trimita in somaj,pt ca intre timp a angajat pe cineva in locul meu si mi a spus ca trebuie sa lucrez 20 de zile in preaviz cu 8 ore/zi dar tot in localitatea unde nu am vrut sa merg initial.Am refuzat din nou,iar el mi a propus sa mi dau demisia ceea ce eu nu am acceptat si i am spus sa ma dea el afara,.el nu a fost deacord si mi a spus ca ma pune nemotivat daca nu ma duc in delegatie in preaviz.Va rog sa ma ajutati sa stiu ce am de facut .Mentionez ca de la propunerea cu somajul si preavizul totul s a discutat verbal si nimic in scris.Va multumesc!Szidonia
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
maierszidonia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 15 Mai 2014
1. Angajatorul nu are nicio obligatie legala de a inceta c.i.m. astfel incat sa beneficiati de somaj.

2. Pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa decat pentru pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

3. In doctrina s-a aratat ca, .delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă. Corespunzător obligaţiei salariatului, măsura delegării trebuie să fie legală şi să aibă ca temei un interes de serviciu.

4. Despre Refuzul delegarii puteti vedea aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc pentru raspuns,dar intrebarea mea ar fii ce este de facut in cazul in care eu nu mi depun demisia iar angajatorul a spus ca nu imi desface contractul de munca ,ci ma trece nemotivata din ziua refuzarii delegatiei.
Veti fi pontat nemotivat numai daca lipsiti de la locul de munca , nu si daca nu mergeti in delegatie.
Asa este nu mai merg la munca ,intrebarea este ce se va intampla mai departe... tinand cont ca eu nu merg la munca,nu mi bag demisia iar angajatorul a spus ca nu ma da afara.. sa demisionez eu.
Este mai bine daca va dati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului Alina Tanase Alina Tanase Buna seara, Saptamana trecuta am fost anuntata de catre angajator ca magazinul in care lucrez se va inchide in urmatoarea zi,in consecinta am primit o ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca demisie sau concediere ? alterego1 alterego1 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat si daca se poate cat de urgent (luni 24.09 am o intalnire finala cu patronul). Am sa incerc sa prezint ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca klaudiag klaudiag Am lucrat la o firma si nu mi-am dat demisia pana nu imi primesc bani, caci altfel risc sa nu ii mai primesc. Patroana a zis k imi desface contractul de munca ... (vezi toată discuția)