avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare exterior in lipsa acordului unuia dintre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare exterior in lipsa acordului unuia dintre proprietari

Buna ziua,
PE scara unui bloc locuim 8 familii, 7 dorim sa izolam pe exterior cu o firma autorizata apartamentele care ne apartin.
La parterul blocului functioneaza diverse magazine.
UN locatar de la etajul 1 (blocul are 4 nivele) se opune cu desavarsire izolarii blocului.(nu poate fi convins de nimeni). Primaria doreste ca toata scara sa fie izolata, altfel NU.
Dupa parerea mea, este o absurditate sa le impui celor 7 locatari sa depinda de o persoana care poate din ura sau rea vointa face acest lucru.
Guvernul o fi dat vreo hotarare care prevede izolarea pe exterior a intregii scari, insa nu pot fi si EXCEPTII , de genul sus mentionat?

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 10:54, 16 Mai 2014
Guvernul emite hotarari general valabile pentru toti proprietarii responsabili pentru buna functionare a partilor comune de instalatii si constructii din imobilul de locuit in comun
Dar,opinia minoritara a proprietarului reticent ,poate fi usor combatuta prin norma in vigoare
L nr 230/2007 Articolul 16
(1)Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
(2)In cladirile afectate de seisme, proprietarii au obligatia de a lua de urgenta masuri pentru consolidare, cu sprijinul autoritatii publice locale sau centrale.

In conditiile in care hotararea modernizarii imobilului a fost dispusa de catre adunarea generala,hotararea este obligatorie pentru toti proprietarii,in temeiul
L nr 230/2007 Articolul 24
(1)Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2)Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3)La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4)Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

Urmeaza ca asociatia de proprietari sa demareze executia modernizarii si eficientizarii energetice a intregului imobil,sa repartizeze tuturor proprietarilor c/v cota individuala
Daca exista rau platnici,asociatia de proprietari,pentru recuperare sume cu titlu de restante,poate dispune aplicarea disp art 49,50 si 51 din L nr 230/2007
Polistirenizare imobil = modernizare ? :hm:
Inainte sa il acuzati de rea-vointa pe respectivul v-as recomanda sa va mai documentati asupra neajunsurilor acestui sistem de 'reabilitare energetica' prin placarea cu polistiren.
@grigstav
Daca sunteti organizati in asociatie de proprietari atunci asociatia trebuie sa se ocupe de realizarea lucrarii conform deciziei majoritatii proprietarilor. Iar cheltuielile vor fi repartizate pe listele de plata tuturor proprietarilor in functie de cota parte invidiza.

Daca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari, puteti sa efectuati lucrarea si in acest caz, pe banii celor care sunt de acord, iar apoi sa va recuperati banii de la restul de proprietari in instanta.

In ambele situatii lucrarea trebuie executata in intregime, si trebuie ca majoritatea proprietarilor sa fie de acord.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
grandanat, utilizator
Nu as vrea sa mi se puna si mie aceeasi intrebare:

Polistirenizare imobil = modernizare ?

Totdeauna s-a pus si se va pune cat va tine pamantul acesta chestiune: performanta / pret. Nu dezvolt pentru ca stim toti ce inseamna acest lucru, de aceea, omul care refuza polisterizarea, poate vrea sa-si izoleze peretii cu alt material: vata minerala, vata de sticla, lana (aud ca se poarta acest material) sau alt material care se mai foloseste in industria de constructii, dar cum am spus mai sus, dai un ban, da' face, nu?
Chestiunea este ca vrei-nu vrei, iesi din "turma" si nu-i bine. Faza este sa nu fie Gica Contra de tot, adica, dom'le eu mi-am cumparat casa neizolata, asa vreau sa ramana. Ei, discutam de traiul la bloc, nu la casa particulara, unde nici chiar acolo nu prea poti sa faci ce vrei.
La mine in bloc (44 apt.), avem 4 apt. care nu au vrut sa faca lucrarea (cost/apt. 2800 lei), astfel ca acum blocul arata ca naiba. primaria nu a zis si nu zice nimic - deocamdata...
Adam Grecu a scris:

Nu as vrea sa mi se puna si mie aceeasi intrebare:

La mine in bloc (44 apt.), avem 4 apt. care nu au vrut sa faca lucrarea (cost/apt. 2800 lei), astfel ca acum blocul arata ca naiba. primaria nu a zis si nu zice nimic - deocamdata...


Intr-o astfel se situatie, mare parte din vina este si a proprietarilor, nu numai a primariei.

Proprietarii nu ar fi trebuit sa fie de acord cu o lucrare partiala. Lucrarea trebuia sa realizeze in intregime chiar trecand peste dorinta proprietarior cre nu doreau.
Evident cu eventualele urmari mai putin placute.

Alte discuții în legătură

Polistirenizare ContSters61389 ContSters61389 In asociatia mea de proprietari, o parte dintre proprietari vor sa reabiliteze, prin polistirenizare blocul, iar o alta parte nu vor. Cei care vor ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)