avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaziune fiscala

Buna ziua. Lucrez de ceva timp la o companie de marketing, mai exact intr-un departament call-center. Am constatat de mult timp niste nereguli extrem de dezavantajoase pentru "angajati". In primu rand nimeni nu beneficiaza de niciun drept deoarece se lucreaza la negru. Foarte putini din colegii mei au contract de 2 ore, nu am inteles exact cum s-a putut dar asta mi-au zis respectivii. Problema cea mai e ca pe langa faptul ca salariul e extrem de mic nu se plateste niciodata cum trebuie, "angajatorii" furand din salariile fiecaruia. Am constatat ca aceasta companie angajeaza la negru, nu plateste impozitele la stat si nu respecta drepturile de munca.
Cum as putea denunta aceasta frauda fiscala imensa si dezavantajele la care sunt supusi "angajatii"? Si mai ales la ce ma pot expune din punct de vedere legal daca denunt aceasta infractiune
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 16 Mai 2014
Munca la negru poate fi sesizata Inspectiei Muncii sau Inspectoratului Teritorial de munca in raza caruia angajatorul isi are sediul social.

De asemenea , se poate sesiza ANAF- Directia Antifrauda si/sau Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor.
Am inteles dar eu ca muncitor asa zis la negru ce pot pati daca denunt aceasta companie? Am inteles ca pot, ca si denuntator, sa suport anumite consecinte si as dori sa stiu daca merita
Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot denunta pe cineva care foloseste munca la negru sarut sarut cum pot denunta o persoana care nu plateste oamenii la munca si se lucra la negru (vezi toată discuția)
Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? Alina123456789 Alina123456789 Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? (vezi toată discuția)
Munca prestata sambata si duminica salariat2015 salariat2015 Buna ziua, Ma interesa sa stiu daca exista un nr maxim de weekend-uri pe luna pe care firma te poate obliga sa muncesti? Precizez ca lucrez intr-un call ... (vezi toată discuția)