avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lnfiintare PFA in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lnfiintare PFA in timpul CCC

Buna ziua,

Relatez urmatoarea situatie:

O doamna aflata in CCC pana la 2 ani doreste sa-si infiinteze un PFA cu doi angajati. Copilul dumneaei are acum 5 luni.
Din cate stiam, un salariat primeste un stimulent din partea statului de 500 lei daca se intoarce mai devreme de 2 ani la locul de munca.

Cum este in cazul PFA-ului?
Isi va pierde indemnizatia pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani daca isi infiinteaza acest PFA?
Are voie sa-si angajeze doi salariati in cadrul PFA-ului?
E mai bine sa-si infiinteze un SRL in loc de PFA, in aceste conditii?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Andr33agav, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 16 Mai 2014
1. Poate sa infiinteze PFA si sa aiba venituri din aceasta activitate si va primi stimulentul d einsertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. - Dar deoarece a optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani va beneficia de stimulentul de inserie doar daca reia activitatea (are venituri) dupa ce implineste copilul 1 an.
- Poate sa aiba venituri si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il va primi dupa ce implineste copilul 1 an.

3. Ca PFA poate angaja salariati cu contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc munca din crestere copil kilip kilip Vreau sa stiu daca ma poate lamuri cineva: in momentul de fata sunt in crestere copil si vreau sa imi schimb locul de munca pana implineste copilul varsta de ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)
Asistent personal si stimulent insertie alinacaragea alinacaragea Sunt insarcinata si am CIM ca asistent personal pe termen nedeterminat. Daca dupa nastere optez pentru continuarea seviciului, si se intampla ceva cu persoana ... (vezi toată discuția)