avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune la casa de schimb valutar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune la casa de schimb valutar

buna ziua, sunt gestionar la o casa de schi,b valutar,si speta este urmatoarea:
in cursul zilei de 16.05.2014 a venit o persoana sa schimbe suma de 5000 de euro, cand mi a dat sa numar banii am constatat ca erau doar 4950 euro, (mentionez ca respectiva persoana pretindea ca este de alta nationalitate,alta decat romana). am incercat sa i explic sa inteleaga ca sunt doar 4950 euro si nu 5000,..el atunci mi a prezentat un act de identitate rus( era scris in alfabetul chirilic, eu nestiind exact cum se citeste, am scris doar o serie pe formularul de acceptare a tranzactiei), dupa care mi a cerut sa inapoiez banii , timp in care eu incercam sa i spun ca trebuie sa mai completeze cu inca 50 euro pentru a fi suma toatala de 5000 euro pe care acesta o pretindea.in tot acest timp el mi a distras atentia incercand sa mi spuna ca a inteles si ca v a pune cei 50 euro pt completarea sumei. apoi mi a inapoiat banii,iar eu de buna credinta nu i am mai numarat. in timpul cand i am inapoiat si se facea ca nu7 intelege , a sustras suma de 2350 euro si facandu i bonul fiscal si dandu i suma intreaga in lei, echivalentul la cei 5000 euro.dupa 5 min am facut casa si am observat ca lipsesc 2350 euro.


spuneti mi va rog ce e de facut? am vb la politie si mi au zis sa merg luni cu plangere, sa ma audieze si sa duc si cd ul cu imaginile de pe camerele de luat vederi in care se vede clar ca i a bagat in buzunar intre timp.
vreau sa stiu cu ce se poate indrepta angajatorul impotriva mea, sa repar eu prejudiciul???daca poate? care ar fi solutia?? pana la urma am fost si eu inselata. P.S mentionez ca NU AM FACUT CU EI NICI UN CONTRACT DE GARANTIE LA MOMENTUL ANGAJARII. MA POT OBLIGA SA LE RESTITUI BANII EU ??? SE POT INTOARCE IMPOTRIVA MEA CU VREO ACTIUNE IN INSTANTA??

VA MULTUMESC ANTICIPAT.
va rog sa mi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: alexandranita , utilizator 13:18, 23 Mai 2014
din pacate, pot sa va impute acesti bani. Dvs puteti sa va recuperati banii de la individ daca va fi prins si daca veti mai avea ce sa ii luati.
asta si intentioneaza..sa mi imputa mie banii, dar daca imi dau demisia?? ce actiune pot intenta impotriva mea?atata timp cat exista v a exista un dosar penal in lucru,eu facand demersurile de a depune plangere? mentionez inca odata ca nu am facut nici un contract de garantie cu ei la momentul angajarii...multumesc
Pot intenta un litigiu pe dreptul muncii pentru repararea prejudiciului (nici nu pot altfel decat prin instanta intrucat paguba depaseste 5 salarii minime brute), insa va puteti apara in acel litigiu ca nu ati savarsit abaterea cu intentie
Dovada si plangerea depusa si ce documente vor mai rezulta din urmarirea penala pana atunci.
Nu trebuie sa va opreasca banii din salariu, intrucat pentru recupererea sumelor prejudiciu patrimonial ce depasesc 5 salarii minime brute, instanta este obligatorie. Plus ca trebuie sa mai fie efectuata cercetare disciplinara, fara aceasta sunt toate sansele sa castigati pe dreptul muncii.
va multumesc pentru raspuns, m a linistit emotional...o sa revin cu mare drag mereu cu astfel de probleme, pentru indrrumare...
Aceasta este o șmecherie foarte veche și mă surprinde că încă se mai practică.
Nu știam însă că se încearcă și la casele de schimb, pe vremuri, când cineva dorea să schimbe valută, în apropierea caselor de schimb stătea un individ care se oferea să schimbe mai avantajos.Dacă omul accepta, îi aplica această șmecherie, 50 lei lipsă.
În rest, dvs. vă veți putea îndrepta împotriva infractorului pentru recuperarea banior pe care angajatorul va dori, cel mai probabil, să îi recupereze de la dvs.

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma obliga sa fac depunerile la banca doinaj doinaj Buna Ziua! Sunt consilier vanzari la o firma de tamplarie pvc. Pe langa consilierea clientilor ,intocmesc si facturile , si chitantele aferente sumelor ... (vezi toată discuția)
A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)