avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa RADIO TV
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa RADIO TV

Bună ziua,
Am o societate cu activitatea suspendată din 2013. Am primit o notificare prin care am fost înştinţată că societatea are de plată o sumă restanţă conform unei facturi proformă din 20.01.2014. Neplata constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.
Ce trebuie să fac?
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 09:50, 19 Mai 2014
Buna ziua!
Pe acest subiect s-a tot discutat, ideea de baza fiind aceea ca nu aveti de ce sa platiti un serviciu de care nu ati beneficiat. Prin urmare, puteti contesta serviciile facturate pe perioada pe care firma dumneavoastra nu a functionat.
Mai multe detalii pe acest subiect gasiti chiar pe acest site: www.avocatnet.ro/content/art...
Spor si voie buna!
Persoanele juridice care nu se folosesc de serviciile publice de radio - televiziune, s-ar fi putut prevala, inca din 2009, in cazul microintreprinderilor, respectiv 2011, in cazul celorlalte persoane juridice, de cele doua decizii ale ICCJ pentru a solicita furnizorului de energie electrica sa nu mai includa in factura lunara cele doua taxe, declarand pe proprie raspundere, asa cum se procedeaza in cazul persoanelor fizice, ca nu detin un aparat radio sau un receptor TV.
Singurul mod, insa, prin care persoanele juridice nu trebuie sa mai plateasca taxa radio - TV este acela de a initia actiuni in instanta pentru stornarea de facturi si oprirea lor de la emitere de catre SRR si SRTv.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv pentru sc gabita.73 gabita.73 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Am primit din partea Radio Iasi o notificare prin care sunt anuntata ca trebuie sa platesc acea taxa radio-tv conform HG ... (vezi toată discuția)
Taxa radio / tv pt microintreprindere AlexClauEdy AlexClauEdy Am primit o atentionare prin care S. R.Tv imi aduce la cunostinta ca am de plata taxa pentru serviciul public de televiziune (15 lei/luna) pentru o perioada ... (vezi toată discuția)