avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care ar fi cea mai buna optiune (PFA, societate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care ar fi cea mai buna optiune (PFA, societate comerciala etc.) pentru a presta servicii pe internet?

In primul rand buna tuturor si ma scuzati daca nu am "nimerit" categoria buna. Trec direct la subiect ....

Sunt putin confuz in ceea ce priveste optiunea cea mai buna pentru problema mea. In momentul de fata as dori sa devin PFA sau sa imi deschis o mica firma. Domeniu de activitate ar fi prestari servicii pe internet (aici mai pe inteles ar fi vorba de servicii de design/development pentru firme si/sau persoane fizice atat din Romania cat si din strainatate - in special strainatate).

O alta problema ar fi ca as dori sa fac contracte de colaborare cu persoane fizice din Romania. Aceste colaborari ar consta tot din prestari servicii un fel de subantrepriza daca folosesc bine acest termen. Practic acesti colaboratori ar lucra sub un contract care ii "obliga" sa pastreze un anonimat complet despre proiect (in legatura cu ceea ce priveste concurenta etc.), sa livreze la timp (in caz contrar se vor aplica penalizari pe zi de intarziere a predarii proiectului). Practic acest contract ar obliga ambele parti (pe mine si pe colaborator) la plata/livrare la un termen limita prestabilit si elemente dintr-un NDA (Non-disclosure agreement) obisnuit.

Si aici se cam opreste stiinta mea. Nu stiu care optiune ar fi cea mai buna pentru mine, de ce am nevoie, care ar fi pasii la care sa fiu atent, ce trebuie sa iau in considerare, ce lucruri in scapa s.a.m.d.

Orice sfat sau indrumare catre calea buna ar fi mai mult decat bine venita si as fi foarte recunoscator pentru un raspuns complet.

Multumesc anticipat si daca in unele puncte nu am fost destul de clar va rog sa ma intrebati sa explic mai pe larg.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
AdrianApan, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdrianApan , utilizator 15:34, 6 Mai 2009
Pentru ca sunteti la inceput va sfatuiesc sa intocmiti CIM cu timp partial (se poate si cu 1 ora/zi si pe o perioada determinata 1-2 luni). Bafta !!!!!
E destul de clar, desi nu's consilier. Omul vrea o forma simpla de organizare si nu de un srl ca sa aiba cu ce se ocupa si in timpul liber. In cel putin doua dintre formele de org. definite de OUG 44 poate incheia contracte de colaborare conform Codului civil neabrogat inca.
Daca tot il sfatuiti sa-si faca srl pe activitati cu caracter discontinuu explicatii si ce inseamna intretinerea si desfiintarea unui srl + Taxa forfetara....
Nu va bateti joc de cei care nu stiu.
Multumesc Mariana. Am sa ma documentez maine mai pe larg despre aceasta optiune si am sa revin cu unele concluzii. Oricum, va multumesc pentru toate raspunsurile prompte! :)
O completare pentru D-l Ionel Antim Art. 17. -

(1) PFA nu poate angaja cu contract de muncă terţe persoane pentru desfăşurarea activităţii pentru care a fost autorizată şi nici nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează potrivit art. 16, chiar dacă colaborarea este exclusivă.

(2) Cu toate acestea, o persoană poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.
=D>
Ionel daca mi-ai putea descrie putin mai larg la ce te referi as fi foarte recunoscator pentru ca intr-adevar sunt total pe langa subiect si am optat sa intreb prima data pe forum inainte sa cer o consultanta ... macar bazele juridice sa le am in clar la "afacerea" pe care vreau sa o incep.

Alte discuții în legătură

Pfa avas avas Buna ziua, Pot avea contract de prestari servicii cu un SRL , ca PFA , si sa fiu si angajat la acel SRL?Multumesc (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)