avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu a sumelor necuvenite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu a sumelor necuvenite

Buna ziua!
In urma unui control al Curtii de Conturi, s-a stabilit ca salariatii ar fi primit sume necuvenite ( suntem un spital si am depasit limita de 70%). Am intentat actiune impotriva masurii de recuperare a prejudiciului dar am pierdut si pe fond si recursul.
Am inteles ca, fiind personal contractual, nu se poate retine din salariu pe baza unei decizii ci ar trebui ca spitalul sa dea in judecata salariatii.
Este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 20 Mai 2014
Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna efectuat in plus.cum se retine? oanaboro oanaboro buna ziua,puteti sa ma ajutati si pe mine sa lamuresc o problema?lucrez pe salarizare si intampin dificultati la retinerea banilor pe concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Retinerea unei sume de bani din salariu fearme2006 fearme2006 Se procedeaza legal atunci cand conducerea unei societati iti opreste bani pt a-si recupera o paguba produsa de o alta societate comerciala? (vezi toată discuția)
Echipament de protectia muncii nerestituit la demisia angajatului xm xm Ce se poate face in situatia in care angajatul isi da demisia dar nu preda echipamantele de pe inventar, adica nu are semnata nota de lichidare? Cum se poate ... (vezi toată discuția)