avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie la politie

Buna ziua, am primit o citatie sa ma prezint la politie (Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate) pe data de 27 mai.
Despre ce e vorba....in 2011, intr-o dimineata m-am trezit cu 2 agenti de politie care m-au escortat la Bucuresti.Acolo am aflat ca era vorba despre o organizatie care vindea masini "false" pe ebay. Eu eram acuzat ca as fi fost unul dintre cei ce trebuiau sa ridice banii de la western union. In aceeasi situatie cu mine erau mai multe persoane....unele dintre ele au marturisit.
In cazul meu acuzatiile nu erau adevarate- in datele in care spuneau ei ca as fi ridicat bani, eu eram la munca-lucru confirmat de colegi si sefi.Eu lucram in Mangalia si ei spuneau ca ridicasem bani din Suceava, Bucuresti, Craiova...etc.
Ei sustineau ca persoana care a ridicat banii eram eu pentru ca a prezentat buletinul meu. Eu am presupus ca mi-au facut o clona a buletinului....asta am precizat si la politie.
Am dat atunci o declaratie in care precizam aceste lucruri si au zis ca e ok...o sa ma mai contacteze daca e nevoie.
Acum pe citatie scrie ca sunt chemat deoarece s-a schimbat incadrarea juridica a faptei.
Eu nu sunt in tara si pentru mine ar insemna o incercare financiara si riscul de a imi pierde locul de munca.

Aveti idee ce ar putea fi? Ce as putea face? Ma poate reprezenta un avocat fara sa fie necesara prezenta mea?
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
d3ath_sm0k3, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:26, 21 Mai 2014
Poate merge un avocat care sa explice problema si sa caute o solutie.
Avocatul poate face cereri in aparare si memorii.
Este bine sa mearga avocatul ca sa se evite o arestare in lipsa.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vor sa va aduca la cunostinta schimbarea de incadrare si probabil sa va si audieze, puteti trimite un avocat care sa vada exact despre ce este vorba.
Schimbarea incadrarii juridice presupune prezenta personala a invinuitului dar avocatul poate gasi o modalitate de comunicare si rezolvare a problemei.
Daca se considera ca va sustrageti de la urmarirea penala nu este deloc bine.
Am inteles. O sa sun azi de dimineata sa vad ce o sa imi zica cei de la politie. Va multumesc pentru raspunsuri.
Nu cred ca vor oferi informatii cei de la politie ca nu sunt birou de informatii dar puteti incerca ca nu aveti nimic de pierdut.
Daca vor sa va aresteze nu va vor spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crima organizata ContSters227755 ContSters227755 buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema care pt mine a devenit obsesie.pe 20 iulie am fost dusa la diicot dupa perchezitie acasa de unde mi s a ... (vezi toată discuția)
Citat de politie maryo20012001 maryo20012001 buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)