Buna ziua , puteti sa-mi comunicati prin ce lege se scot radarele fixe sau care este modalitatea de contestare a unui PV de depasirea vitezei legale surprins de un radar fix la Savarsin jud.Arad.Problema este ca am avut mai mult de 50km la ora peste viteza legala.Nu am primit inca procesul verbal am transmis decat datele cine a condus masina,ce sa fac sa nu primesc procesul verbal de la postas sau ce ma invatati,sa-l primesc si sa-l contest.
va multumesc
Buna ziua.
Singurul sistem de depistare a vitezei care rămâne în funcţiune este , conform unor surse din politie, cel de pe DN1, care aparţine în totalitate Poliţiei. ANRMAP va solicita instanţelor de judecată anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respectă procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică prevăzute de OUG 34/2006. Pana obtinerea unei solutii definitive, IPJ retrage avizul de funcţionare până la reglementarea situaţiei.
Depuneti oricum o plangere contraventionala si cereti judecata in lipsa. Ieri am postat argumente cu sanse de castig ca raspuns la o speta asemanatoare. In completare puteti cere ca politia sa faca dovada regularitatii si legalitatii contractului de achizitie publica pe baza caruia IPJ folosea cinemometrul in scopul constatarii si aplicarii sanctiunilor contraventionale.