avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... scoaterea radarelor fixe
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

scoaterea radarelor fixe

Buna ziua , puteti sa-mi comunicati prin ce lege se scot radarele fixe sau care este modalitatea de contestare a unui PV de depasirea vitezei legale surprins de un radar fix la Savarsin jud.Arad.Problema este ca am avut mai mult de 50km la ora peste viteza legala.Nu am primit inca procesul verbal am transmis decat datele cine a condus masina,ce sa fac sa nu primesc procesul verbal de la postas sau ce ma invatati,sa-l primesc si sa-l contest.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 10:02, 6 Mai 2009
Buna ziua.
Singurul sistem de depistare a vitezei care rămâne în funcţiune este , conform unor surse din politie, cel de pe DN1, care aparţine în totalitate Poliţiei. ANRMAP va solicita instanţelor de judecată anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respectă procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică prevăzute de OUG 34/2006. Pana obtinerea unei solutii definitive, IPJ retrage avizul de funcţionare până la reglementarea situaţiei.
Depuneti oricum o plangere contraventionala si cereti judecata in lipsa. Ieri am postat argumente cu sanse de castig ca raspuns la o speta asemanatoare. In completare puteti cere ca politia sa faca dovada regularitatii si legalitatii contractului de achizitie publica pe baza caruia IPJ folosea cinemometrul in scopul constatarii si aplicarii sanctiunilor contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Radarele fixe sunt in ilegalitate!!!!! Dan Paul Dan Paul Rdarele fixe sunt in ILEGALITATE,din cauza ca nu sunt omologate de BMRL(Biroul Roman de Metrologie Legala),doar cele de pe DN 1(Balotesti,Ciolpani,Puchenii ... (vezi toată discuția)
Poate fi amendata o persoana pentru viteza de un echipaj de politie aflat in deplasare? cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca aparatul de depistare a vitezei de circulatie-radarul poate fi amplasat intr-o masina de politie aflata in trafic. Este ... (vezi toată discuția)