avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinerea hotararii definitive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinerea hotararii definitive

Am avut un process la tribunal.S-a dat o hotarire a instantei de fond.Partile au fact recurs la curtea de apel.Recursurile au fost respinse ca nefondate irevocabil.
Care sunt urmatorii pasi de parcurs :Obtinerea hotaririi definitive si irevocabile(dupa cat timp apare, de unde se ridica sau o primesti acasa).Rog daca ma poate lamuri cineva.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:26, 21 Mai 2014
Buna ziua,

Sunati la arhiva instantei si verificati daca a fost redactata hotararea, in cazul a fost redactata trebuie sa asteptati acasa, ea urmand a fi trimisa prin posta. In cazul in care nu a fost inca redactata si a trecut o perioada mare de la pronuntare, puteti sa faceti cerere de urgentare a redactarii. De obicei la instantele din Bucuresti perioada de motivare a hotararilor dureaza undeva intre 2 si 6 luni, si in cazuri speciale ceva mai putin.
Hotarirea instantei de fond (Tribunalul) am primit-o acasa.A urmat apoi recursul la CA,care a respins recursul ca nefondat.Deci a ramas valabila hotarirea Tribunalului. Se mai redacteaza o noua hotarire sau care s-a dat initial se investeste cu tiltlu executoriu si irevocabil?In cit timp se poate investi cu acest titlu?
Hotararea curtii nu se mai comunica. Si da, evident ca se redacteaza o decizie. Nu veti avea de legalizat decat hotararea favorabila dvs si celelalte doar daca aveti de recuperat eventuale cheltuieli de judecata.

Legalizarea se face la instanta de fond si pt acest lucru dosarul trebuie sa se intoarca in arhiva acelei instante. Doar atunci veti putea face legalizarea si nu investirea care nu mai exista in noul cod de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)
Solutie proces, pasi de urmat nemmy nemmy buna ziua.am dat in judecata unitatea in care lucrez pt niste drepturi salariale.in prima instanta am castigat la tribunalul dolj, iar unitatea a facut recurs ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)