avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cod CAEN 5210
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cod CAEN 5210

Buna ziua,

Firma are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de cafea, ceai si condimente CAEN 4637 si isi desfasoara activitatea la punctul sau de lucru, un spatiu(depozit) unde se face receptia, depozitarea si vanzarea cafelei. Pornind de la actele necesare realizarii unui import de cafea dintr-un stat non UE am aflat ca trebuie sa am de la DSV "document de inregistrare pt. siguranta alimentelor". De la DSV mi s-a spus ca pt. aceasta autorizatie trebuie sa am in obiectul de activitate si cod caen 5210 DEPOZITARI. Va rog sa ma lamuriti daca intradevar pt. comert cu ridicata, obligatoriu trebuie sa am si cod CAEN 5210, pt. ca logic comertul cu ridicata presupune achizitia en-gros, si depozitarea marfii pana in momentul vanzarii ei. Prin cod CAEN 5210 inteleg ca firma detine un spatiu pe care il foloseste exclusiv pt. depozitare.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 16:23, 6 Mai 2009
Cred ca cei de la Directia Sanitar Veterinara au dreptate din pacate pt. dvs. Desi aveti un spatiu de depozitare va trebuie si un cod CAEN...este o formalitate de fapt dar daca asa vi se cere trebuie sa va conformati.
Parerea e ca nu s-ar impune in obiectul de activitate al unitatii aceasta activitatae.
In fond depozitul este contractul prin care o persoana, numita deponent (depunator), incredinteaza un lucru mobil altei persoane,numita depozitar, care se obliga sa-l pastreze si sa-l restituie in natura, la termenul convenit sau la cerere.
Societatea nu desfasoara o astfel de activitate , ea efectueaza comert, cumpara marfa si o revinde, nu preia marfa si o depoziteaza iar in schimbul acestui serviciu sa beneficieze de plata.
Sunt pareri si pareri , la Pegistru nu este necesara includerea si autorizarea unei astfel de activitati in schimb la alte institutii ,mai cu mot, se cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l. fara punct de lucru, doar sediu social. e ok? DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua! Daca o societate are sediu social si a completat in declaratia tip activitatile de: - comert cu ridicata nespecializat - 4690 - comert cu ... (vezi toată discuția)
Firma doar cu sediu social fara punct de lucru? DAYANA_Only DAYANA_Only Daca X s.r.l. desfasoara : - caen 4690 - Comert cu ridicata nespecializat - caen 4618 - Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu ... (vezi toată discuția)
Cod caen Can Can Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu privire la alegerea codului caen: - comert cu materiale de constructii (preponderent catre persoane ... (vezi toată discuția)