avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire imobil si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire imobil si teren

acum 4 minute

Tatal meu a primit mostenire prin testament, in anul 1955, de la bunica de tata(tatal lui decedat in al 2-lea razboi mondial) un teren loc de casa de 1079 mp cu o casa pe el si un teren arabil de 1 ha si 34 ari in spatele locului de casa. Fiind minor, in 1956, terenul a fost trecut pe numele tatalui vitreg iar la retrocedare, dupa revolutie, mama tatalui meu a primit un alt teren. Mentionez ca aceasta era nestiutoare de carte si nu a stiut ca a semnat pentru alt teren. Dupa decesul tatalui meu am aflat povestea terenului si faptul ca el nu era proprietar nici pe terenul cu casa, nici pe terenul arabil primit mostenire. Am dat primaria in judecata dar nu am primit nici un raspuns concret, hotararea judecatoreasca fiind urmatoarea: "obliga parata Comisie locala de fond funciar sa solutioneze cererea reclamantilor si sa intocmeasca documentatia necesara cu propunerea de validare sau invalidare si sa o trimita Comisiei Judetene de Aplicare a Legii 18 pe 1991". Pe locul de casa parintii mei au construit o casa in 1965 in care locuieste mama iar terenul arabil de 1,34 ha a fost ingrijit de parintii mei si este si in prezent doar ca nu putem spune ca noi suntem proprietarii. V-as ruga frumos sa ma lamuriti in aceasta problema si sa imi spuneti care sunt caile legale prin care ne putem revendica drepturile. Ne putem folosi de uzucapiune? Daca da, va rog sa-mi spuneti cum. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
dumitrov, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a decedat inainte de revolutie si ne.a lasat ... Emisim Emisim Buna ziua! Tatal meu a decedat inainte de revolutie si ne.a lasat mostenire 2 ha pamant plus locul de casa pe care tatal vitreg impreuna cu mama au costruit o ... (vezi toată discuția)
La retrocedare mi s-a oprit 1 ha pt izlazul comunal doru anghel doru anghel Am doua nemultumiri legate de retrocedarea terenurilor agricole: 1. Cand s-au retrocedat terenurile agricole dupa revolutie parintilor mei li [b]s-a ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de propietate iongiurca iongiurca Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ; -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan ... (vezi toată discuția)