avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... la retrocedare mi s-a oprit 1 ha pt izlazul comunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

la retrocedare mi s-a oprit 1 ha pt izlazul comunal

Am doua nemultumiri legate de retrocedarea terenurilor agricole:

1. Cand s-au retrocedat terenurile agricole dupa revolutie parintilor mei li s-a oprit 1 hectar din 10 pentru islazul comunal.
Intre timp parintii au decedat iar eu si fratele meu am mostenit nu numai pamantul ci si situatia aceasta care mi se pare nedreapta.
Pt ca, de cand s-au retrocedat terenurile, nici parintii, nici noi, mostenitorii, nu am avut nici o vita, nici macar o zi in acel islaz.
Cineva mi-a spus ca primaria comunei ar trebui sa ne plateasca pt ca se folosesc de acest teren pe care-l inchiriaza la cei care-si duc vitele in islaz.
Dar nu a stiut sa-mi indice nici-o lege in acest sens.
Oare exista un articol de lege care sa reglementeze aceasta situatie?
Si ce as putea face ca sa-mi obtin dreptul? eventual si retroactiv?

2. Cand s-au retrocedat terenurile peste 10 ha(nu mai stiu nr. legilor) trebuia sa ne mai restituie aprox 2 ha pt care au zis ca nu mai au teren in comuna, ca o sa ne improprietaresca cu niste pajisti alpine la 70 km distanta, in timp ce pamantul nostru a fost teren arabil. Ba ca or sa caute prin comunele din jur, ba ca ne dau actiuni la fondul Proprietatea.
Cert este ca nici astazi , dupa atatia ani nu am vazut nimic.
Va rog frumos spuneti-mi si mie ce am putea face ca sa ne recapatam drepturile?

Alte discuții în legătură

Restituire teren agricol DoruD DoruD Mai aveam dreptul sa ni se restituie (mie si fratelui meu) inca 1.7 hectare de teren arabil dupa Legea 1/2000 (Legea Lupu) (in plus fata de cele 10 ha ... (vezi toată discuția)
Consiliul local al unei uat poate actiona in contencios pentru a desfiinta niste hcl care au produs efecte juridice? Bogdan Grigore Bogdan Grigore Consiliul Local al unei comune din jud. Arges a emis mai multe HCL intre 2007 si 2010, prin care s-a permis schimbul de terenuri intre UAT si persoane fizice. ... (vezi toată discuția)
Subventie apia lexie lexie Salut, intrebarea mea este daca banii primiti de la APIA sunt considerate ca fiind subventii in intelesul prevederilor art. 28 din Legea 214/2011? Eventual ... (vezi toată discuția)