avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... COnsiliul Local al unei UAT poate actiona in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

COnsiliul Local al unei UAT poate actiona in contencios pentru a desfiinta niste HCL care au produs efecte juridice?

Consiliul Local al unei comune din jud. Arges a emis mai multe HCL intre 2007 si 2010, prin care s-a permis schimbul de terenuri intre UAT si persoane fizice. Terenul comunei era islaz comunal, pajiste situata la munte, pe teritoriul unei alte comune. Terenurile primite la schimb erau situate pe teritoriul sau. Abia in 2019 terenurile primite la schimb au fost trecute in patrimoniul comunei. Puteau fi facute aceste schimburi? Putea fi instrainata vreo bucata din pajistile comunale? Daca aceste actiuni au fost nelegale, in ce conditii mai pot fi anulate acele HCL si implicit contractele de schimb?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 12:05, 19 Martie 2020
Faţă de datele prezentate, din punctul meu de vedere, nu este posibil schimbul de terenuri.
Schimbul de astfel de terenuri era posibil în baza art. 72 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, dar acest articol a fost abrogat încă din 1998.
Sunt foarte multe astfel de hotărâri pentru că, pentru a face pe plac unor primari, secretarii sunt nevoiţi să motiveze în drept hotărârile prin diferite prevederi, care nu au nimic cu schimbul de terenuri.
Ar fi bine să scrieţi cum sunt motivate (prin ce fel de articole şi ce legi) hotărârile din 2007 şi 2010.
Hotarârile pot fi atacate, în condiţiile Legii nr. 554/2001 la secţia de contencios administrativ a tribunalului din rază teritorială a domiciliului dumneavoastră.
Vă rog să aşteptaţi şi alte opinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La retrocedare mi s-a oprit 1 ha pt izlazul comunal doru anghel doru anghel Am doua nemultumiri legate de retrocedarea terenurilor agricole: 1. Cand s-au retrocedat terenurile agricole dupa revolutie parintilor mei li [b]s-a ... (vezi toată discuția)
Nelegalitate hotarari ale consiliului local al comunei de a concesiona terenuri Ana_Izabela Ana_Izabela Stimati colegi/colege, Va rog sa ma sprijiniti cu solutii in urmatoarea speta:s-a depus cerere pe legea 1/2000, fara a se indica vechiul amplasament. ca de ... (vezi toată discuția)
Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)