avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Restituire teren agricol
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Restituire teren agricol

Mai aveam dreptul sa ni se restituie (mie si fratelui meu) inca 1.7 hectare de teren arabil dupa Legea 1/2000 (Legea Lupu) (in plus fata de cele 10 ha restituite dupa Legea 18/1991). Acest drept a fost recunoscut de catre primarie dar restituirea nu s-a facut nici pana astazi. Am fost dusi cu vorba ca ne da actiuni la Fondul Proprietatea, ca ne da teren in alta localitate, etc
Ce putem face? trebuie sa actionam primaria in instanta?
Exista un termen de prescriere dupa care nu se mai poate face nimic?

Alta intrebare: Un hectar din cele 10 restituite a fost oprit pentru izlazul comunal (a fost o decizie a Consiliului Local) desi nu am avut niciodata vreo vita in islaz. In schimb acolo pasc vitele altora care nu au avut pamant . Ce putem face pt a intra in drepturi asupra acelui hectar sau , cel putin, sa primim niste drepturi banesti pentru ca altii se folosesc de acel teren
Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: DoruD , utilizator 08:20, 30 Martie 2015
intre timp am aflat ca exista o comisie de fond funciar la prefectura judetului, acolo trebuie adresat un memoriu, pt cine mai este in aceasta situatie (vad ca sunt vreo 18 vizualizari)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La retrocedare mi s-a oprit 1 ha pt izlazul comunal doru anghel doru anghel Am doua nemultumiri legate de retrocedarea terenurilor agricole: 1. Cand s-au retrocedat terenurile agricole dupa revolutie parintilor mei li [b]s-a ... (vezi toată discuția)
Problema islaz comunal plopadrian plopadrian Problema este urmatoare: In satul Gorban, comuna cu acelasi nume exista ca in orice sat, sesul comunal(islazul) unde pasc animalele satenilor. Problema este ... (vezi toată discuția)
Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)