avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din supermarket

buna ziua !
am facut o prostie mai mare ca mine ....
situatia sta in felul urmator :
in data de 19.05.2014 am fost la cumparaturi in supermarketul sellgross cu sotia ,ea a plecat cu cosul la cumparaturi pe la raioanele de mancare detergenti ,etc . eu pe la eletronice sa mai casc gura ,ajuns langa un stender de baterii mi-am amintit ca as avea nevoie de o baterie de 9v in valoare de 12.5 ron ,am luat bateria si i-am dat drumul in buzunar . am mai vazut una alta apoi m-a sunat sotia sa ne intalnim la casa ,am venit am ajutat sa descarcam cosul pe banda(ne grabeam ca eram in intarziere sa luam copii de la scoala) si am omis/uitat sa mai scot si bateria cu pricina ....la iesire mi-a aminitit asta un agent de paza , am platit-o separat dar m-a invitat totusi intr-o camera din incinta magazinului unde a zis ca nu e nici o problema doar ca sa scriu ca am sustras o baterie pe care am achitat-o apoi .am facut asta ,intre timp a scris si dansul un proces verbal pe care mi l-a dat sa il semnez si pe care l-am semnat fara sa il citesc :( . la cateva minute a venit si politia si m-au rugat sa ii insotesc la sectie , la sectie domnul agent a scris iar un proces verbal fara sa ma intrebe nimic si pe care eu l-am semnat iarasi fara sa il citesc (idiot) ,dupa care am fost si dus la luat amprente/ fotografii. in momentul acela am realizat ca e cam grie treaba.....se pare ca m-am lipit de un dosar penal pt furt :(
frunzarind site-ul avocatnet.ro si citind cazuri similare am dedus ca voi primi o amenda administrativa ...dar la un caz similar observ un post in care domnul avocat patrascu razvan spune asa : Nu se mai aplica amenda administrativa dupa 1 feb.2014.....deja m-a luat cu tranpiratii reci cand am citit ....
deci ? ce e de facut ? asa e ? ce se va intampla mai departe cu mine?
am facut azi 22.05.2014 copii dupa factura cu produsele cele multe si dupa cea cu bateria,sa ma duc sa vorbesc cu agentul sa le ataseze la procesul verbal ? se mai poate umbla la procesul verbal ? a fost trimis mai departe deja ?
mentionez ca e prima abatere pentru asa ceva .
am mai avut o problema in 2009 ,un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului(o prostie in parcarea din fata blocului) care s-a lasat cu 6 luni cu suspendare sentinta data in 2010 cu perioada de incercare de 2.5 ani .nu mai sunt in perioada de incercare .cazierul e curat acum ... nu stiu daca importa treaba asta dar am mentionat si asta ca sa se stie toata situatia mea .
va rog dati-mi un sfat ,ca am inima neagra de suparare
cu respect
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
onekenobi, utilizator
Cel mai recent răspuns: onekenobi , utilizator 13:35, 17 Martie 2015
se mai poate umbla la procesul verbal

Categoric ,nu !
Depuneti la agentul de politie care cerceteaza cauza documente justificative din care sa reiasa ca a fost un accident,invocati si dv graba ,aratati ca recunoasteti si regretati fapta
Incercati pe viitor sa nu repetati fapta !
asa ma gandeam si eu ....dar eu o sa am dreptul la o declaratie ? si cum ramane cu amenda administrativa ? se poate da sau nu ? ps. acum ma uit pe factura si chitanta de la nenorocita de baterie , la produs scrie "reprezentand contravaloare furt "... deja parca nu imi mai vine sa o depun la dosar :(:(
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
onekenobi, utilizator
Este clar ca vi s-a intocmit dosar penal si automat s-a inceput urmarirea penala in rem, o sa fiti chemat sa vi se aduca la cunostinta calitatea de suspect si ca urmarirea penala se va efectua in continuare si impotriva dvs, atunci o sa va si audieze.
Partea buna pentru dvs este ca in cazul infractiunii de furt, împăcarea înlătură răspunderea penală.
Procurorul, la propunerea organului de urmărire penală sau din oficiu, in functie de situatia de fapt, poate dispune clasare sau renuntarea la urmarire penala, practic, aceasta ultima institutie vine sa inlocuiasca fostul 18^1 c.p. din 1968, cand dvs stiati ca se dispunea si amenda administrativa.
Se poate dispune renuntarea la urmarirea penala.

Clasarea şi renunţarea la urmărirea penală
Art. 318
Renunţarea la urmărirea penală
(1) În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când, în raport cu conţinutul faptei, cu modul şi mijloacele de săvârşire, cu scopul urmărit şi cu împrejurările concrete de săvârşire, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.
(2) Când autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute în vedere şi persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii şi eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii.
(3) Procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
a) să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;
b) să ceară public scuze persoanei vătămate;
c) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă;
d) să frecventeze un program de consiliere.
(4) În cazul în care procurorul dispune ca suspectul sau inculpatul să îndeplinească obligaţiile prevăzute la alin. (3), stabileşte prin ordonanţă termenul până la care acestea urmează a fi îndeplinite, care nu poate fi mai mare de 6 luni sau de 9 luni pentru obligaţii asumate prin acord de mediere încheiat cu partea civilă şi care curge de la comunicarea ordonanţei.
(5) Ordonanţa de renunţare la urmărire cuprinde, după caz, menţiunile prevăzute la art. 286 alin. (2), precum şi dispoziţii privind măsurile dispuse conform alin. (3) din prezentul articol şi art. 315 alin. (2)-^(4), termenul până la care trebuie îndeplinite obligaţiile prevăzute la alin. (3) din prezentul articol şi sancţiunea nedepunerii dovezilor la procuror, precum şi cheltuielile judiciare.
(6) În cazul neîndeplinirii cu rea-credinţă a obligaţiilor în termenul prevăzut la alin. (4), procurorul revocă ordonanţa. Sarcina de a face dovada îndeplinirii obligaţiilor sau prezentarea motivelor de neîndeplinire a acestora revine suspectului ori inculpatului. O nouă renunţare la urmărirea penală în aceeaşi cauză nu mai este posibilă.
(7) Ordonanţa prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală se comunică în copie persoanei care a făcut sesizarea, suspectului, inculpatului sau, după caz, altor persoane interesate.
sa inteleg ca sunt 2 posibilitati ?
1. daca nu se mai da amenda administrativa se va inchide cazul fara alte sanctiuni data fiind plata produsului si impacarea. (ar fi indicat oare sa ma duc la supermarket sa le solicit o hartie din care sa reiasa ca nu mai au nici o pretentie ? )
2. dosarul va ajunge in instanta .
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
onekenobi, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket Mysticcapture22 Mysticcapture22 Buna ziua! Acum 2 saptamani am fost la cumparaturi in auchan, mi am pus in cos produsele alimentare si apoi m am dus la raionul de make up de unde am luat ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)
Tentativa de furt murinhio25 murinhio25 Sunt acuzat de tentativa de furt stabilind valoare 50 lei prejudiciu recuperat . Imi cere daune 5000 lei sa isi retrag plangerea . Ce se poate intampla dc nu ... (vezi toată discuția)