avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt supermarket

Buna seara. Am furat din supermarket un produs in valoare de 240 lei. Cei de la securitate m-au prins si au chemat politia. Am achitat valoarea produsului iar apoi am fost la sectia de politie unde s-au intocmit foile pt dosar penal. Cei de la supermarket au zis ca nu mai am treaba cu ei pt ca am platit. Ce se poate intampla cu politia? Ce urmeaza sa faca si ce se poate intampla cu mine? Ma poate ajuta cineva? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:03, 11 Decembrie 2018
Se va dispune probabil o solutie de renuntare la up.
Renunțarea la urmărirea penală este prerogativa exclusivă a procurorului și poate fi dispusă atât prin ordonanță, cât și prin rechizitoriu, numai dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

a) să fi fost începută urmărirea penală în cauză;

b) urmărirea penală să vizeze o infracțiune pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani. Legiuitorul are în vedere maximul special al pedepsei închisorii prevăzut pentru infracțiunea săvârșită în forma consumată, fără a ține seama de cauzele de reducere sau de majorare a pedepsei;

c) în raport cu conținutul faptei, cu modul și mijloacele de săvârșire, cu scopul urmărit și cu împrejurările concrete de săvârșire, cu urmărire produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, procurorul să constate că nu există un interes public în urmărirea acesteia;

d) când autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute în vedere și persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii și eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii.

Odată cu dispunerea renunțării la urmărirea penală, procurorul poate impune suspectului sau inculpatului una sau mai multe din următoarele obligații “de a face”:

a) să înlăture consecințele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;

b) să ceară public scuze persoanei vătămate;

c) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă cuprinsă între 30 și 60 de zile , în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă;

d) să frecventeze un program de consiliere.

În cazul neîndeplinirii cu rea-credință a obligațiilor, procurorul revocă ordonanța. Sarcina de a face dovada îndeplinirii obligațiilor sau prezentarea motivelor de neîndeplinire a acestora revine suspectului ori inculpatului. O nouă renunțare la urmărirea penală în aceeași cauză nu mai este posibilă.
Ce produs ati sustras?
O maneta (controller) pt jocurile video

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ce produs ati sustras?

Aveti sanse la renunțare la urmărirea penală.

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket Mysticcapture22 Mysticcapture22 Buna ziua! Acum 2 saptamani am fost la cumparaturi in auchan, mi am pus in cos produsele alimentare si apoi m am dus la raionul de make up de unde am luat ... (vezi toată discuția)
Tentativa de furt murinhio25 murinhio25 Sunt acuzat de tentativa de furt stabilind valoare 50 lei prejudiciu recuperat . Imi cere daune 5000 lei sa isi retrag plangerea . Ce se poate intampla dc nu ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)