Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi!! Am incheiat un ctr de custodie cu o firma de la care am cumparat materiale de constructie. Eu am platit Marfa de 20.000 lei, dar ei mi-au livrat doar de 6.000 lei, motivand ca nu mai au restul. Astazi m-au invitat la un mediator. Cum sa procedez? Sa merg cu o prietena care este jurist doar ca sa nu ma prezint singura? O sa-i ceara mediatorul vreo delegatie? Apoi, ctr este semnat de tatal meu, dar ma duc eu, ca el nu se prea poate deplasa. Ar fi trebuit sa am o procura?
Invatati-ma cum sa pun problema acolo, pt ca nu ma pricep si nu stiu ce ma asteapta. ce pot sa cer?? Multumesc!
De mentionat ca am facut plangere penala si la OPC impotriva firmei. Daca merg acum la mediere, pot sa-i dau in judecata pentru a-mi recupera prejudicial?
Plangere penala nu puteti face decat la parchet, la OPC ati facut o sesizare sau reclamatie.
De preferat sa mergeti cu un avocat cu care sa aveti incheiat un contract de reprezentare.
Daca contractul este semnat de tatal dvs. nu il puteti reprezenta decat in baza unei procuri.
Contractul de reprezentare trebuie incheiat intre tatal dvs. si avocat, dvs. nu aveti nicio calitate in contract.
Daca juristul nu este angajatul firmei iar dvs. nu aveti o procura, chiar daca este vorba despre contractul incheiat de catre tatal dvs., cum demonstrati ca "vorbiti" in numele lui?
Partea cealalalta poate respinge medierea pe motiv ca una din partile din contract nu este reprezentata legal.
Da, avand in vedere ca tatal dvs nu se poate prezenta personal la mediator, dvs il puteti reprezenta in baza unei procuri speciale care sa faca referire la mediere. Puteti veni insotita de altcineva in calitate de sustinator sau de avocat in baza unui contract de asistenta pentru a mentine echilibrul de forte. Intalnirea la care ati fost invitata este de informare si acceptare a medierii. Mediatorul va va explica ce este medierea si cum va poate ajuta sa rezolvati conflictul pe cale amiabila. Daca acceptati medierea, atunci urmeaza sa semnati contractul de mediere si sa platiti onorariul mediatorului. Pentru cealalta parte este cu atat mai important sa ajunga la un acord de mediere cu cat ati depus plangerea prealabila impotriva lor.