avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obligatii la sume catre spital ? un sfat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obligatii la sume catre spital ? un sfat

in urma unui accident rutier eu fiind inculpat partile vatamate si-au cerut drepturile prin instanta . Am primit acasa Minuta Penala in care la partile vatamate scrie asa : in temeiul art 19 alin 1,5 N.Cpr.pen.art 397 alin 1NC.pr.pen raportat la art 1357 si urm. C.civ.,art.1390 alin 1,3 art 1391 alin 2 Codciv. art 1393 alin .1 c.c .art 49 alin 1 si art 50 alin 1 legea nr 136/1995 admite in parte actiunea civila formulata de partea civila Y si obliga in solitar cu partile responsabile civilmente-asigurator la plata catre partea civila a sumei X. Aici am inteles ceeace vrea sa spuna dar nu mai inteleg dece atat la spitalul judetean cat si la ambulanta zice asa : in temeiul art 19 alin .1,5 N.C.pr.pen ,397alin 1 N.C pr.pen raportat la art 313 alin 1 din legea nr95/ 2006 si la art 1357 C.civ obliga inculpatul sa achite spitalului jud suma X si serv ambulanta suma X si spit militar suma X . Aici ma obliga numai pe mine ca inculpat sa platesc sumele la spitale ? nu intra si asigurarea ? ca la salariul meu de minim pe economie ce plati sa mai fac ? Va rog o lamurire , un sfat , ceva care sa ma ajute . Multumesc.
Toate despagubirile se platesc de catre asigurator, faceti recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicație sentință. .. Allynta1984 Allynta1984 Problema Juridica: Buna ziua Imi Puteți explica mai exact ce scrie in sentința de mai jos: Tip soluție: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 396 ... (vezi toată discuția)
Explicație sentință Allynta1984 Allynta1984 Buna ziua Imi Puteți explica mai exact ce scrie in sentința de mai jos: Tip soluție: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 396 C.proc.pen. şi ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta proces accident rutier georgianaflorina georgianaflorina Va rog ajutati-ma sa inteleg daca conducatorul auto in cauza are sau nu permisul anulat. Are o pedeapsa clara scrisa in cazier, dar in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)