avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire timbru mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire timbru mediu

Buna ziua. Va solicit cu o intrebare : pot s-a mi se restituie timbru de mediu platit la data de 12.11.2013 pentru prima imatriculare si care este norma juridica in temeiul careia im voi baza cererea Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 20:48, 25 Mai 2014
NU ! Din pacate nu puteti cere restituirea Taxei de Timbru de Mediu pentru prima inmatriculare decat daca s-a achitat Taxa Auto (asa zisa taxa de poluare), iar daca suma achitata pentru Taxa Auto este mult mai mare decat Taxa Timbru de Mediu, atunci, eventual se va putea primi inapoi cel mult diferenta rezultata.

DA ! Daca sunteti beneficiarul unor legi speciale si faceti dovada legal, fiind scutit de plata Taxei de Mediu, in conditiile legii, atunci s-ar putea sa obtineti returnarea sumei achitate, sau o parte din aceasta, conform prevederilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2008 bogdan1485 bogdan1485 Buna seara. Am platit taxa auto pentru un autoturism achizitionat din Germania in data de 12.02,2008. Se mai poate recupera aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)
Recuperarea taxa auto 2012 Mario70 Mario70 Pentru a-mi putea recupera taxa auto platita pe data de 20 ianuarie 2012,am recurs la a da in judecata statul.Eu am platit in perioada respectiva taxa auto cu ... (vezi toată discuția)