avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspect in inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspect in inselaciune

Buna ziua , ieri tocmai am fost informat ca am un dosar din 2012 si sunt suspect de inselaciune . Trebuie sa ma prezint la Dambovita pe data de 3 ....plus ca nu stiu ce am facut , imi puteti da un sfat ?
Probabil ca ati savarsit o fapta care are suspiciunea de inselaciune - cineva afirma ca a fost inselat de dvs
Ati vandut ceva , ati incheiat un act cu cineva ?
Nu stiu nimic treaba sa intamplat in 2012 , as vrea sa stiu ce se va intampla daca nu ma duc la Dambovita pentru ca nu am cum sa ajung acolo
La Dambovita unde ?

Daca nu va prezentati , probabil ca se va dispune aducerea dvs cu mandat.

Art. 183 C.proc.pen - Mandatul de aducere
O persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, întocmit potrivit dispoziţiilor art. 176, dacă fiind anterior citată nu s-a prezentat, iar ascultarea ori prezenţa ei este necesară.

Învinuitul sau inculpatul poate fi adus cu mandat chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă organul de urmărire penală sau instanţa constată motivat că în interesul rezolvării cauzei se impune această măsură.

Persoanele aduse cu mandat, potrivit alin. 1 şi 2, nu pot rămâne la dispoziţia organului judiciar decât timpul strict necesar pentru audierea lor, în afară de cazul când s-a dispus reţinerea ori arestarea preventivă a acestora.

Persoana adusă cu mandat de aducere este ascultată de îndată de către organul judiciar.
Probabil ca vor veni sa va ia cu mandat!
Sa nu va prezentati de aceasta data ar merge dar tot veti ajunge sa fiti audiat cu alta ocazie.
Cel mai simplu ar fi sa va prezentati la audiere cu avocat care sa va poata sfatui.
Puteti discuta si cu avocatul sa incerce sa mearga el si sa anunte ca nu va puteti prezenta si sa incerce sa se informeze despre ce este vorba.
Nu se stie daca ii vor comunica ceva dar puteti incerca.

Alte discuții în legătură

Citatie-mandat de aducere oltul oltul politia,parchetul nu poate sa emite mandat de aducere fără ca să fiu citat inainte? (vezi toată discuția)
Mandat de aducere - ce inseamna gabykro gabykro Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Imi poate spune cineva ce inseamna acest lucru \\"Solutie: Amana cauza la data de ... (vezi toată discuția)
Proces penal lavinia.serban lavinia.serban Buna seara, As avea si eu o intrebarea si anume: Dupa cate termene motivate de neprezentare te poate aduce cu mandat intr-un proces penal in care ai ... (vezi toată discuția)