avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal

Buna seara,

As avea si eu o intrebarea si anume:

Dupa cate termene motivate de neprezentare te poate aduce cu mandat intr-un proces penal in care ai calitatea de inculpat?

Exista reglementat undeva asta? pentru ca in Cpc. nu este specificat.


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:02, 25 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Nu ati citit unde trebuie, dar asta este !
Cititi aici:
"Art. 183. - O persoana poate fi adusa in fata organului de urmarire penala sau a instantei de judecata pe baza unui mandat de aducere, intocmit potrivit dispozitiilor art. 176, daca fiind anterior citata nu s-a prezentat, iar ascultarea ori prezenta ei este necesara.
Invinuitul sau inculpatul poate fi adus cu mandat chiar inainte de a fi fost chemat prin citatie, daca organul de urmarire penala sau instanta constata motivat ca in interesul rezolvarii cauzei se impune aceasta masura. "-citat din articolul sus mentionat , ar din C.p.p.:D

Lavinia , poti fi adusa cu mandat de aducere chiar inainte de a fi citata procedural! B-)
Da, daca vrea sa o aresteze.
Altfel, nu se uzeaza de aceasta modalitate care in opinia mea incalca legea.Unele parchete mai fac asa cand stiu ca au spate.
Si daca vrea sa o aresteze ar trebui citata mai inainte.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu este specificat un anumit numar de termene dar daca instanta considera ca este absolut necesara prezenta acestuia la lamurirea cauzei va dispune aducerea acesteia cu mandat. Asta nu inseamna ca o aresteaza.
Aducerea cu mandat poate fi dispusa pentru motive intemeiate in functie de situatia concreta...ar fi de preferat insa, in acest sens, o cooperare de la sine a inculpatului...iar prevederile respective le gasiti in cpp si nu in cpc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

Alte discuții în legătură

Citatie-mandat de aducere oltul oltul politia,parchetul nu poate sa emite mandat de aducere fără ca să fiu citat inainte? (vezi toată discuția)
Suspect in inselaciune leeft_boy leeft_boy Buna ziua , ieri tocmai am fost informat ca am un dosar din 2012 si sunt suspect de inselaciune . Trebuie sa ma prezint la Dambovita pe data de 3 ....plus ca ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere - ce inseamna gabykro gabykro Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Imi poate spune cineva ce inseamna acest lucru \\"Solutie: Amana cauza la data de ... (vezi toată discuția)