avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Buna ziua,astazi am facut o cerere prin care solicit reinceperea activitatii cu data de 5 iunie dupa ccc pt a-mi da o decizie ce imi trebuie la dosar ca sa intre sotul o luna in ccc, angajatorul imi spune ca trebuie apoi sa fac o alta cerere prin care sa imi dau demisia, eu ,de fapt mi-as dori somaj pentru a mai sta cu copilul pana incepe gradinita.la firma unde am fost nu vrea sa-mi ofere,am mai aflat ca as putea sa ma angajez in alta parte minim o luna si de acolo sa pot beneficia de somaj(copilul face 2 ani in 5 iulie),esta adevarat?????as putea incerca varianta asta????de cand ar trebui daca da sa fac angajare ca sa nu fie intrerupere si cum as putea incheia activitatea la firma unde sunt angajata momentan???? Va multumesc si astept varianta cea mai buna !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:42, 26 Mai 2014
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va poate oferi un alt loc de munca in conditii echivalente cu cel din CIM.
- Daca nu are un astfel de loc de munca sau daca dvs. nu il acceptati atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. Asadar angajatorul nu va poate obliga sa demisionati.

5. Daca totusi incetati CIM la cererea dvs. atunci puteti sa va angajati imediat in alta parte, cu CIM pe perioada determinata (cel putin o luna) iar la incetarea acestui CIM puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului andrioana andrioana la intoarcerea la serviciu, dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 1 an, angajatorul este obligat sa aloce acelasi post si salariu angajatei ... (vezi toată discuția)
Pot lua somaj dupa ccc? C.Geta C.Geta Dupa incetarea ccc pot beneficia de somaj? Patronul nu doreste angajati cu obligatii iar eu nu as dori sa mai colaboram. Poate sa imi inceteze cm cu drept de ... (vezi toată discuția)
Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)