avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare parti sociale

Buna ziua,
Sunt asociat intr-un srl si detin 50% parti sociale.Au aparut neintelegeri grave intre noi ,drept pentru care am decis sa ma retrag din firma.Problema este urmatoarea;
Asociatul meu nu este de acord sa-mi plateasca o suma de bani reprezentand contravaloarea partilor mele sociale.Pot sa vand in acest caz ,unei terte persoane partile mele sociale,fara acordul asociatului?
Legal ,cum trebuie procedat?Care sunt pasii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:56, 26 Mai 2014
Pentru a vinde/cesiona partile dvs sociale, trebuie hotararea aga. Daca nu este de acord si celalalt asociat, singura solutie ramane instanta. Asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
Cristina Paisa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat Septimiu Bujgoi Septimiu Bujgoi buna ziua. ma confrunt cu o situatie oarecum generala, insa nu prea stiu ce sa fac. intr-un srl sunt trei asociati fiecare cu cota egala de actiuni. toti au ... (vezi toată discuția)
Motiv retragere asociat srl ContSters136267 ContSters136267 Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una ... (vezi toată discuția)