Mă aflu în situaţia unui creditor al unei creante rezultate dintr-un titlu executoriu, debitorul fiind o Intreprinde Individuala care deja a fost radiată.
Ce as putea eu face ca si demers legal pt a-mi recupera creanta sau eventual pt scaderea acesteia prin insolventa?
Pot solicita lichidarea societaţii?
În ce condiţii?
Persoana care a infiintat Intreprinderea Individuală raspunde cu bunurile proprii? în ce conditii?
Potrivit OUG nr. 44/2008, persoana fizica titulara a intreprinderii individuale raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca acesta a fost constituit, si, in completare, cu intreg patrimoniul, iar in caz de insolventa, va fi supusa procedurii simplificate prevazute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
In concluzie, conform legii mai sus mentionate, persoana fizica titulara a intreprinderii individuale raspunde in fata creditorilor cu bunurile personale.
Daca intreprinderea individuala a fost radiata direct, ce sanse mai am eu sa cer insolventa?
Este imposibila o astfel de procedura daca deja e radiata.....cum permite legea ca sa fie inchisa direct fara a fi verificata daca detine creante.
Verificati daca lichidarea s-a facut cu respectarea procedurilor legale in ceea ce priveste publicitatea, caci daca lichidarea s-a publicat in Buletinul insolventelor si dvs. nu ati cerut la timp inscrierea la masa credala, acum sunteti decazut din dreptul de a cere plata creantei.
Capital social
caprice
Buna ziua
as avea si eu o intrebare pt cei care ma pot ajuta:
intreprinderea individuala are capital social? Si daca nu , atunci ce are?
Multumesc! (vezi toată discuția)