avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Speță: Banca începe executarea silită pentru o sumă de bani neachitat pe un credit de nevoi personale. Ultima plată este efectuată la data de 16.01.2007. Banca printr-o solicitare de date recunoaște următoarele acte efectuate față de debitor: ”prin notificari scrise, in urmatoarele date: 20.12.2006, 13.12.2010 (se trimite prima scrisoare de notificare a scadentei anticipate), 24.12.2010 (se trimite a doua scrisoare de notificare a scadentei anticipate)”. La data de 25.02.2011. executorul bancar cere încuviințarea executării silite și o primește. Pe baza acestei încuviințări el procedează la executarea silită, emite somația de plată, debitorul în termen legal depune contestație la executare care se judecă în fond și astăzi. Este suspendat, este o cauză la ICCJ secția contencios administrativ și fiscal care nu este încă soluționată. Între timp pe parcursul anului 2012 banca cesionează creanța către o firmă de recuperări din străinătate care are mandatar în țară. După o perioadă de de un an în care debitorul a arătat că este un proces pe rolul unei instanțe și refuză orice plată pentru o terță persoană străină de cauza supusă judecății și firma mandatată de cesionar începe executarea silită a aceleiași creanțe. Cesionarul a notificar debitorul despre cesiune, care la rândul său a cerut expres arătarea convenției prin care s-a cedat debitul său care a fost refuzat de mandatarul cesionarului, au trimis un extras de pe o listă aflată în Arhiva Garanțiilor Mobiliari cu notarea cesiunii.
Întrebări:
1. Cum poate fi executat aceași creanță de 2 ori?
2. Cum poate fi cesionată o creanță care este contestată în fața instanței și este în judecată. Debitorul nu a renunțat la acest proces de contestație la executare.
3. Este un abuz de drept și un abuz în serviciu în cazul societății de recuperări mandatarul cesionarului?
4. A eludat legea civilă banca prin vinderea unei creanțe aflate în litigiu?
5. Cum poate produce efecte juridice o notificare de scadență anticipată peste termenul general de prescripție de 3 ani, fiind emis la rândul său cu 8 luni peste termenul până la care contractul bancar este un titlu executoriu? Oare este abuz de drept?
6. În acestă a două executare silită nu este vorba despre litispendență și conexitate cu prima executare silită?
Mulțumesc pentru răspunsuri.#-o:justcuz:=D>

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari gina_dirleci gina_dirleci Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, ... (vezi toată discuția)
Termen de comunicare a unei cesiuni de creanta ContSters277537 ContSters277537 In cit timp se comunica de catre cesionar sau cedent (am inteles ca si acesta poate notifica debitorul) o cesiune de creanta? Unde pot gasi aceasta ... (vezi toată discuția)
Notificare de declarare scadenta credit ContSters277537 ContSters277537 Aveti idee, va rog, lipsa notificarii catre debitor de declarare scadenta a unui credit bancar ce poate atrage din punct de vedere legal? Daca acel credit a ... (vezi toată discuția)