avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii legea mamelor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

legea mamelor

as avea o intrebare.O salariata care s-a angajat din 02.11.2008,la ora aceea insarcinata dar fara a stii inca, si care naste la sfirsitul lui iunie-inceputul lui iulie 2009 deci in nov va intra in ingrijire copil pina la doi ani beneficiaza de acest drept?De concediul de 126 de zile stiu ca beneficiaza dar este problema la cei 85% din venituri.Sau ar exista posibilitatea sa plateasca din mina la asigurari si sa beneficieze apoi?Va multumesc anticipat.Vreau sa mentionez ca sotul nu poate intra el fiind plecat in Italia,deci necontribuind deloc la buget.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 13:13, 8 Octombrie 2009
Sa inteleg ca nu are vechime sau alte venituri profesionale inainte de 02.11.2008? Nu poate plati singura asigurari ( se putea inainte de 2005).
Indemnizatia pentru cresterea copilului (85%) nu depinde de plata vreunei asigurari, ci a impozitului pe venitul profesional timp de 12 luni anterioare nasterii. Nu se poate plati din urma.
nu avea venituri si nici vechime inainte de nov 2008.Deci nu se poate.Multumesc mult.
Cine ma poate ajuta?????Ma intereseaza sa stiu daca absolvind cursurile unei facultati la zi, in iunie 2009 si fiind momentan acceptata pt master zi beneficiez de indemnizatia de 600 ron + alocatia copilului. am vazut in lege ca trebuie ca nasterea sa aiba loc in 60 de zile de la absolvirea cursurilor de licenta. daca nu stiti poate ma puteti directiona la vreo institutie care sa-mi poata oferi informatii.
Multumesc mult!
Buna seara, conform noilor modificari ale OUG 148/2005,
Art. 1. - (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
l) se află în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenţă sau de diplomă, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, potrivit legii;
m) urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Sunt exceptate de la această obligaţie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
Ca urmare, perioada cat ati fost studenta, precum si cele 60 de zile ulterioare absolvirii sunt asimilate stagiului necesar pentru obtinerea indemnizatiei.
Intrucat nu ne-ati dat foarte multe detalii referitoare la speta dvs, va puteti adresa pentru obtinerea unor clarificari la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale din judetul dvs., institutie care se ocupa de plata acestor indemnizatii.
Iata un link:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului pentru studente lumimaria lumimaria buna! va rog sa mi raspundeti daca se poate! am terminat facultatea anul acesta 2010 cu licenta absolvita fiind insarcinata in 4 luni jumatate la momentul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Anca_87 Anca_87 Buna. Sunt insarcinata in luna a 7-a si am absolvit facultatea in 12 iulie 2010. Pot sa-mi depun actele de somaj si daca sunt insarcinata. Daca da ,in cat ... (vezi toată discuția)