avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta furt

in cazul infractiunii de furt prevz. si ped. de art. 228 alin 1 din Cod Penal a unei tablete, procurorul poate dispune prevederile art. 138 alin. 1 lit j) obţinerea datelor generate sau prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice ori furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, altele decât conţinutul comunicaţiilor, reţinute de către aceştia în temeiul legii speciale privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului din Cod de procedura penala?


Cel mai recent răspuns: crismunteanu , utilizator 19:42, 29 Mai 2014
Sincer,nu prea se intelege ce vrei !
Daca ar fi sa ma raportez la art.138 alin.1 lit.j din ncpp care zice ca :
,,1) Constituie tehnici speciale de supraveghere sau cercetare următoarele:
.............
j) livrarea supravegheată''
Atunci ,procurorul are probe solide in vederea condamnarii respectivului ,conf art.228 din ncp!


potrivit art. 138 alin. 13 doar metodele de la alin. 1 lit a-e sunt masuri de supraveghere tehnica
Ma refeream la faptul ca daca trebuie sa indeplineasca conditiile lg 82/2012 art. 2 lit. e pct. 3 sau trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 139 alin 1 din CPP. Pe cale de consecinta daca trebuie sa indeplineasca cond legii 82/2012, procurorul nu poate cere obţinerea datelor generate sau prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice ori furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, altele decât conţinutul comunicaţiilor, reţinute de către aceştia în temeiul legii speciale privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului intrucat infractiune de furt nu este prevazuta de lege. In cazul in care trebuie sa indeplineasca conditille art. 139 alin 1 CPP, atunci procurorul poate cere obţinerea datelor generate sau prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice ori furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, altele decât conţinutul comunicaţiilor, reţinute de către aceştia în temeiul legii speciale privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului intrucat in art. respectiv prevede expres ca se poate dispune in cazul infractiunilor contra patrimoniului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

legea nr.82/2012 privind reþinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reþele publice de comunicaþii electronice ºi de furnizorii de servicii de comunicaþii electronice destinate publicului... mgardon mgardon Din 21.06.12 a intrat in vigoare Legea nr. 82/2012. Eu am o afacere care, printre alte servicii legate de IT, ofera servicii de acces internet si telefonie/fax ... (vezi toată discuția)
Ascultarea telefonului puncuskaa puncuskaa cum se ascult telefoanele? dupa nr de telefon sau cum fac? daca telefonul meu nu a fost luat de catre politie si ei nu stiu numai numarul meu cum poate sa ... (vezi toată discuția)
Se poate cere măsura supravegherii tehnice de lo calizare si ... viorelv viorelv Se poate cere măsura supravegherii tehnice de localizare si urmarire prin mijloace tehnice la o infractiune contra patrimoniului(furt) sau la infracțiunea ... (vezi toată discuția)