avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate functionar public

Buna ziua.
Este situatie de incompatibilitate a functionarului public angajat intr-o primarie,daca sotul acestui functionar este administrator si asociat la o firma(SRL),iar aceea firma are contract de prestari- servicii cu primaria respectiva?
Va multumesc anticipat,pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 18:50, 30 Mai 2014
Nu este incompatibilitate, dar poate fi un conflict de interese:

Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003
ART. 79
(1) Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se afla în una dintre următoarele situaţii:
a) este chemat sa rezolve cereri, sa ia decizii sau sa participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial;
b) participa în cadrul aceleiaşi comisii, constituite conform legii, cu funcţionari publici care au calitatea de soţ sau ruda de gradul I;
c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia în exercitarea funcţiei publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public lore8000 lore8000 Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.Un functionar public din cadrul Directiei Sanitar Veterinare cu rol de inspector,este in stare de ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici si problemele lor juridice bratu nicolae bratu nicolae Sunt functionar public la o primarie de comuna referent-casier,colectare impozire si taxe, ridicari numerar trezorerie.Seful adica primarul ma obliga printro ... (vezi toată discuția)
Despre controlul financiar preventiv saraniculai saraniculai buna seara as dori o lamurire Sunt referent intr-o primarie unde lucrez de 30 ani, persoana care a fost inputernicita cu viza CFP va iesi la pensie ... (vezi toată discuția)