avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie legume-fructe cu borderou de achizitii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie legume-fructe cu borderou de achizitii

Buna,

Detin un SRL care se ocupa cu comertul legumelor si al fructelor.
V-as ruga sa imi spuneti cum pot cumpara de la tarani ?
Am auzit de la unii ca trebuie neaparat sa anexez la borderoul de achizitie copie dupa C.I. + copie dupa Certificatul de producator, altii spun ca e deajuns copia dupa C.I., altii spun ca e deajuns daca complectez seria si numarul C.I. si eventual CNP-ul vanzatorului, fiind de datoria organelor de control sa verifice daca vanzatorul exista (sa nu pun serie C.I. fictiva).

Daca vanzatorul nu are certificat de producator pot cumpara de la el ?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Achizitii de legume si fructe lupascumihaela lupascumihaela buna! cum se procedeaza daca vreau sa vand la magazin legume si fructe de la taran? multumesc! (vezi toată discuția)
Achizitii pe i.i. costachel costachel Buna ziua. As dori precizari in urmatoarea situatie: I.I. neplatitoare de TVA, fara angajati. Poate cumpara de la PF -ce are acte de provenienta- o serie de ... (vezi toată discuția)
Înregistrare în contabilitate marfă cumpărată de la țărani Creteanu Laura Creteanu Laura Cum as putea sa fac nir pt marfa cumparata de la \"taranii\" care nu fac facturi? Am auzit de bon de achizitie\",dar nu stiu exact ce este si daca e suficient ... (vezi toată discuția)