avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilieri juridici - acces in profesie
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilieri juridici - acces in profesie

Ca jurist, ce trebuie facut (examene, atestate,etc) pentru a fi angajat consilier juridic? M-ar interesa , in special, angajarea la o firma particulara.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 10:57, 19 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti mai multe variante:
1) negociati cu o firma particulara sa efectuati un stagiu de practica in interiorul si interesul respectivei firme, urmand ca ulterior sa incheiati si un contract de munca, de cateva saptamani voluntariatul/ practica se considera experienta profesionala, deci chiar daca nu va angajeaza tot ati fost in castig.... ONG-uri cauta foarte multi astfel de doritori.
2) sustineti un examen pentru o functie publica de debutant intr-o institutie publica ( nu este nevoie de experienta profesioanala ).... insa salariu este foooarte mic.
3) Depuneti la greu Cv-uri pe siturile de specializare ( cea mai grea varianta dupa parerea mea )

La mine a mers prima varianta.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce optiuni am ca absolvent al unei facultati de drept? Anamaria MS Anamaria MS Buna ziua, Am terminat facultatea de drept ,promotia de anul acesta.Acum sunt masterand la dreptul afacerilor la Academia de Politie.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic fara experienta iasi ramonatoderascu ramonatoderascu Buna ziua! Sunt absolventa a Facultatii de Drept, si acum urmez cursurile programului de masterat « Drept European ». As dori sa ma angajez ca jurist ... (vezi toată discuția)
Caut un job in domeniul juridic Alina Tabara Alina Tabara desi cand am inceput sa scriu acest mesaj nu am stiut sa-i dau un titlu sintetic, stiu foarte bine ce raspunsuri as vrea sa gasesc. Desi as putea parea naiva, ... (vezi toată discuția)