avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe DHL imi cere coletul inapoi, dupa livrare!
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

DHL imi cere coletul inapoi, dupa livrare!

Buna ziua dragilor,

Va prezint in continuare o situatie tipic romaneasca :O :

Detin o firma care are ca domeniu de activitate vanzarea en gros si en detail de diverse produse electronice pentru service-uri auto, aduse atat din UE cat si dinafara acesteia.

Pasul 1. Comand o interfata de diagnoza din SUA si platesc in avans, prin Paypal. Expeditorul trimite coletul prin DHL express, iar in 2 zile ajunge la Otopeni.

Pasul 2. Valoarea declarata pe colet de catre expeditor este de 100$, deci este taxabil. Totusi, intr-o miscare neindemanatica si datorita volumului mic al coletului, in loc sa ajunga pe banda de verificare vizuala, ajunge pe banda pentru documente si astfel trece de vama fara verificare si fara sa stabileasca vamesul taxa pe care trebuia sa o achit.

Pasul 3. Coletul pleaca din Otopeni si ajunge la depozitul din Ploiesti, unde am mers sa-l ridic. Odata ajuns acolo, domnul de la DHL si-a dat seama ca avand valoarea de 100$ ar fi trebuit sa platesc vama.

Pasul 4. Cei de la depozit din Ploiesti suna la Otopeni, la biroul vamal DHL si le spun despre greseala. Raspunsul a fost: "livrati-l asa, fara probleme"
Nota: au sunat in doua locuri diferite si au primit acelasi raspuns.
Am ridicat coletul fericit din cauza faptului ca in mai putin de 3 zile coletul ajunsese in mainile mele :justcuz:

Pasul 5. Ma intalnesc cu domnul caruia trebuia sa-i vand acel produs, am facut factura, chitanta, tot ce trebuia, eu am incasat banii iar dansul si-a primit produsul.
Toate bune si frumoase.

Pasul 6 (aici lucrurile devin comice). Primesc in aceasta dimineata un email de la domnul din biroul vamal DHL cum ca ar trebui sa merg la depozit sa inapoiez coletul ca sa ajunga din nou in vama si sa-i faca vamuirea! =D> =D> Asa ceva?
Cum sa-mi ceara sa le inapoiez coletul odata ce a fost livrat? Poate eu nu-l mai am, poate i-am dat foc, poate le inapoiez coletul gol sau poate pur si simplu nu mai este treaba mea!

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Exista posibilitatea, legal, sa-mi faca ceva DHL din moment ce totul s-a produs din vina lor?
2. As avea nevoie pentru contabilitate totusi de actele vamale, cum sa procedez? Evident, coletul nu poate fi inapoiat din motivele mai sus mentionate.
3. Ar trebui sa achit vama pentru valoarea declarata atunci cand a plecat din USA? (100$). Ma gandesc ca neavand acces la colet nu au cum sa-si dea seama vamesii daca valoarea era sau nu declarata gresit.
4. Tot ce as putea sa le trimit este o scanare cu Invoice-ul (factura) primita de la expeditor si care se afla pe colet pentru vamuire.

Astept o lamurire si imi cer scuze pentru "ditamai" compunerea.

Stima!

Alte discuții în legătură

Persoana fizica colet primit din afara ue danescucatalinconstantin danescucatalinconstantin Am primit un colet din China si am mers la OP 7 Vama din Pitesti, unde vamesul de acolo m-a trimis la Vama Pitesti pentru a face o declaratie pe proprie ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale colete uk-ro pentru persoane fizice CHANEL CHANEL O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se ... (vezi toată discuția)
Import persoana fizica blocat dhl ContSters368008 ContSters368008 Buna ziua ! Am comandat din china niste huse de telefon albe (350 buc.) pe care vreau sa le donez ca persoana fizica,catre o gradinita in mediul rural pentru a ... (vezi toată discuția)