avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Persoana fizica colet primit din afara UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Persoana fizica colet primit din afara UE

Am primit un colet din China si am mers la OP 7 Vama din Pitesti, unde vamesul de acolo m-a trimis la Vama Pitesti pentru a face o declaratie pe proprie raspundere ca produsul valoreaza 18 dolari, pentru a plati TVA-ul de 19% si pentru a mi se elibera un numar EORI (detin deja acest numar de la o comanda mai veche). In mod normal cand o comanda depasea 10 dolari si trebuia sa platesc TVA, faceam o declaratie cu vamesul din cadrul OP, plateam TVA-ul si mi se inmana o chitanta. De data aceasta a trebuit sa traversez tot orasul sa ajung la Vama Pitesti, unde am fost redirectionat catre un birou unde se afla o firma privata de comisionare vamala. Aici m-am lovit de o alta problema: mi s-a cerut un comision de 100 de lei pentru servicii (nu stiu care sunt acelea). Am refuzat sa platesc comision peste valoarea produsului si am plecat. Cum pot ridica produsul de la OP fara a plati un comision inutil unei firme private? Mentionez ca am numar EORI, stiu sa scriu si eu o declaratie si aparent nu am nevoie de "serviciile" acelei firme. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: danescucatalinconstantin , utilizator 11:41, 4 Februarie 2019
Am primit si un raspuns de la Vama Arges (faceti abstractie de greselile de ortografie si de cele gramaticale):
Buna ziua,
Urmare email-ului dumneavoastra va transmit urmataorele :
- colegul, respectiv dl. inspector, ce-si desfasora partial activitatea in cadrul OP 7 v-a adus la cunostinta modificarile legislative in vigoare si drept urmare coletele ce depasesc 10 E vor fi supuse procesului de vamuire ceea ce duce la intocmirea unei declaratii vamale. Persoana ce se ocupa de aceasta activitate (persoana intermediara ) este o persoana/o societate AUTORIZATA de catre Directia Generala a Vamilor si se numeste - COMISIONAR VAMAL PE LANGA BIROUL VAMAL ARGES.
Pentru a se putea intocmi aceasta declaratie vamala va este necesar sa aveti atribuit un cod EORI pe care v-il puteti obtine accesand online wwwcustoms.ro la sectiune EORI.....Acest cod EORI este atribuit de catre DRV Ploiesti si este valabil pe toata perioada in care dumneavoastra faceti operatiuni de import.
( de costurile/comisioanele comisionarului vamal nu suntem direct raspunzatori.... ! )
O zi buna !
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
danescucatalinconstantin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale prin curierat rapid NituC NituC Buna ziua , Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte . Am inteles ca daca ... (vezi toată discuția)
Import materiale srl/comisionar vamal/eori/vamuire sierra sierra Vreau sa fac comanda din SUA de materiale pentru bijuterie, de data asta pe firma, si nu stiu cum sa procedez ca sa fac singura toate hartiile, ca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Inregistrare eori analici analici Buna ziua o firma care face import trebuie sa se inregistreze in EORI? (vezi toată discuția)