avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxe vamale prin curierat rapid
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxe vamale prin curierat rapid

Buna ziua ,

Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte .

Am inteles ca daca cumpar chestii din china ( ceasuri , bijuterii , telefoane , haine ) si depasesc 150 de euro trebuie sa platesc tva si nu mai stiu ce taxa

Intrebarea mea este : Daca comand de 150 de euro si livrarea se face prin curieri internationali gen (fedex dhl) care iti aduc bunurile la usa , mai este nevoie sa platesc acea taxa ? Si daca da , unde si cand o platesc .

Intreb deoarece am observat ca costa vreo 50 de dolari transportul pentru un ceas de 6 dolari ..
Cel mai recent răspuns: andr33i , utilizator 23:25, 6 Octombrie 2016
Plata taxelor o veți face către curier, acesta ocupându-se și de celelalte formalități vamale. Evident, contra unui comision.
de fapt este mai complicat.

In primul rand ca si firma fa ti rost de EORI ( google it ).

Apoi povestea este in felul urmator, faci comanda de marfa, ti o pune pe curier si curierul te va contacta solicitand urmatoarele: actele firmei, EORI, factura de achizitie si traducerea ei, dovada platii pentru suma facturata. Un declarant va pune cap la cap informatiile si iti calculeaza taxele vamale si tva. Atentie, acestea se calculeaza la valoarea totala a produselor PLUS a transportului. Iti va da calculul si de aici poti plati direct la trezorerie sau poti plati curierului, eventual la livrare ( contra unui comision ). Daca platesti tu direct taxele la stat, nu ai de plata nimic, e o tampenie gen folclor asta cu comisionul ptr vamuire, cel putin la DHL/TNT nu exista asa ceva.

Atentie, nu incerca valori diminuate, in vama nu vor fi de acord cu tine si ti vor impune alte valori. Nu incerca sa declari alte produse sau alte cantitati. Iti poti lua amenda si iti pot si confisca produsele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii neplatitor de tva pentru import din china iovidiu iovidiu Buna ziua... Detin o firma SRL neplatitoare de tva si doresc sa aduc produse din china. Produsele sunt achizitionate de un intermediar care le plateste si le ... (vezi toată discuția)
Taxa abuziva dhl pentru dvi cu mai multe incadrari tarifare ContSters370621 ContSters370621 Buna ziua, In luna septembrie am comandat ca si Intreprindere Individuala din SUA produse pentru margelit in valoare de 780 USD din care 120 USD a fost ... (vezi toată discuția)
Import persoana fizica blocat dhl ContSters368008 ContSters368008 Buna ziua ! Am comandat din china niste huse de telefon albe (350 buc.) pe care vreau sa le donez ca persoana fizica,catre o gradinita in mediul rural pentru a ... (vezi toată discuția)