Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte .
Am inteles ca daca cumpar chestii din china ( ceasuri , bijuterii , telefoane , haine ) si depasesc 150 de euro trebuie sa platesc tva si nu mai stiu ce taxa
Intrebarea mea este : Daca comand de 150 de euro si livrarea se face prin curieri internationali gen (fedex dhl) care iti aduc bunurile la usa , mai este nevoie sa platesc acea taxa ? Si daca da , unde si cand o platesc .
Intreb deoarece am observat ca costa vreo 50 de dolari transportul pentru un ceas de 6 dolari ..
In primul rand ca si firma fa ti rost de EORI ( google it ).
Apoi povestea este in felul urmator, faci comanda de marfa, ti o pune pe curier si curierul te va contacta solicitand urmatoarele: actele firmei, EORI, factura de achizitie si traducerea ei, dovada platii pentru suma facturata. Un declarant va pune cap la cap informatiile si iti calculeaza taxele vamale si tva. Atentie, acestea se calculeaza la valoarea totala a produselor PLUS a transportului. Iti va da calculul si de aici poti plati direct la trezorerie sau poti plati curierului, eventual la livrare ( contra unui comision ). Daca platesti tu direct taxele la stat, nu ai de plata nimic, e o tampenie gen folclor asta cu comisionul ptr vamuire, cel putin la DHL/TNT nu exista asa ceva.
Atentie, nu incerca valori diminuate, in vama nu vor fi de acord cu tine si ti vor impune alte valori. Nu incerca sa declari alte produse sau alte cantitati. Iti poti lua amenda si iti pot si confisca produsele.