avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Import materiale SRL/comisionar vamal/EORI/vamuire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Import materiale SRL/comisionar vamal/EORI/vamuire

Vreau sa fac comanda din SUA de materiale pentru bijuterie, de data asta pe firma, si nu stiu cum sa procedez ca sa fac singura toate hartiile, ca sa nu mai apelez la intermediari de genul comisionarului vamal.
Am trimis astazi online cererea pentru numarul EORI cu restul actelor. Am vazut ca declaratia vamala se poate descarca tot de pe site-ul oficial. Am sunat si la posta vamala din orasul meu, si la regionala vamala din oras, si la regionala vamala din alt oras (ca cei din Constanta iau EORI din Galati). Mi s-a spus ca si pentru un colet de 15$ trebuie sa platesc un comisionar vamal, ca nu oricine poate obtine numarul EORI si completa declaratia vamala.
Eu vreau sa comand lunar cam de 200-300 lei. Din ce am citit online, din 2015 nu mai este obligatoriu sa apelezi la comisionar vamal, totusi legea e neclara si nici nu stiu care e ultima lege/hotarare/ordonanta/etc ca sunt 15 mii.
Cum fac sa simplific tot si sa fac eu tot, fara sa mai apelez la altii? Nu este de ajuns sa duc actele firmei, factura achizitiei, autorizatiile pentru metale pretioase, numarul EORI, buletinul si declaratia vamala completata de mine? Mai trebuie ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
sierra, utilizator

Alte discuții în legătură

Import materiale pe pf, pentru activitatea srl sierra sierra Este legal si posibil sa import materiale pentru activitatea firmei mele (sarma si tabla din argint pentru fabricarea de bijuterii), prin comanda online din ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica colet primit din afara ue danescucatalinconstantin danescucatalinconstantin Am primit un colet din China si am mers la OP 7 Vama din Pitesti, unde vamesul de acolo m-a trimis la Vama Pitesti pentru a face o declaratie pe proprie ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru colete din afara ue miuvalcea miuvalcea Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, sunt persoana fizica, comand destul de des din afara UE de pe internet. Destul de des inseamna cam o data pe ... (vezi toată discuția)