avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Taxe vamale pentru colete din afara UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Taxe vamale pentru colete din afara UE

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, sunt persoana fizica, comand destul de des din afara UE de pe internet. Destul de des inseamna cam o data pe luna. Comenzile mele sunt de obicei ceasuri, accesorii ieftine (bijuterii) de dama, nu din metale pretioase ... chestii de genu, de obicei comand pentru mine, sotie, si am si prieteni care ma roaga sa le iau si lor daca tot comand pentru mine si asa se ajunge la cateva ceasuri 5-6, bijuterii cum comanda fete "si din aia si din aia" poate si 2-3 bluze sau ceva de genu. Pana de curand nu au fost probleme, coletele vin la vama, de obicei nu depasesc 10 euro/colet, ultima data cand am fost sa ridic, ofiterului vamal i s-au parut ca sunt cam multe colete si am fost luat la intrebari ca, ce fac cu atatea ceasuri de ce iau atatea colete, ca eu fac comert ilegal, ca imi trebuie PFA ca sa iau atatea am fost taxat pentru coletele care depasau 10 euro cu TVA , au fost doar 3 colete. Acum intrebarea mea este are el dreptul sa imi puna atatea intrebari, daca eu vreau sa comand 10 ceasuri pentru mine si prieteni nu am voie ? Ma incadrez la PFA ? Mi se pare deplasat sa acuzi pe cineva ca face comert ilegal daca comanda 10-20 de produse. Din punct de vedere legal cat am voie sa comand din afara UE si cum se incadreaza bunurile la personale sau comerciale, in functie de ce factori ? Eu sunt adeptul comenzilor de pe internet si nu vreau sa am probleme. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:11, 11 Iunie 2014
Nu scrie nicaieri ce inseamna ocazional. Ramane la latitudinea celui care va verifica( ofiterul vamal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Cod caen vanzare bijuterii argint gravate connie74 connie74 Buna ziua, doresc sa comercializez on-line bratari cu diverse accesorii din argint personalizate prin gravare. Accesoriile le iau de la un agent comercial, ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)