avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... traseu documente
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

traseu documente

Buna ziua,
dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia?
-se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii reclamante?
-sau se trimite exemplarul si comitetul studiaza exemplarul sau?
multumesc!
Cod procedura civila:

Art. 201
Fixarea primului termen de judecata
(1) Judecatorul, de indata ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, dispune, prin rezolutie, comunicarea acesteia catre parat, punandu-i-se in vedere ca are obligatia de a depune intampinare, sub sanctiunea prevazuta de lege, care va fi indicata expres, in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata, in conditiile art. 165.
(2) Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei.
(3) In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(4) In cazul in care paratul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (2), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.

(5) In procesele urgente, termenele prevazute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecator in functie de circumstantele cauzei.
(6) In cazul in care paratul domiciliaza in strainatate, judecatorul va fixa un termen mai indelungat, rezonabil, in raport cu imprejurarile cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispozitiilor art. 156.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de citare prima instanta postasul postasul Care este cadrul legislativ care reglementeaza citarea partilor la prima infatisare,intr un litigiu de munca.Daca eu am depus o contestatie privind o ... (vezi toată discuția)
Acordarea primului termen de judecata Radamante Radamante 1. Un dosar legat de drepturi salariale a fost inregistrat la Tribunal pe 15 iulie 2014. 2. Nu am primit termen de judecata. 3. Este normal/legal? (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)