avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Buna Ziua,
Am vandut un teren de 4ha in anul 1886, cu chitanta de mana. In anul 2000, am realizat contractul de vanzare-cumparare, la notar. In anul 2012, am constatat ca acest c. v-c era gresit, deoarece titlul de proprietate avea numele meu gresit, reprezentantul mandatat de mine, cat si cumparatorul spusesera niste neadevaruri in c. v-c, pretul era gresit declarat (adica nu era cel din chitanta de mana) de ambii. In 2012, m-am adresat notarului care intocmise c. v-c, acesta a refuzat sa intreprinda un act corector, m-am adresat unui mediator, la care notarul nu s-a prezentat niciodata. Am obtinut un proces verbal de la mediator si am deschis un proces, impotriva notarului, dar la acest proces, am chemat in calitate de parati pe cei doi descrisi mai sus. In speta, am solicitat anularea acestui c. v-c, deoarece are toate paragrafele eronate si intocmirea unuia corect. Procesul este in curs. Sfatul, pe care vi-l solicit, este de a afla daca este posibil sa obtin solicitarea mea, daca cele doua persoane pot fi declarate de rea-credinta, daca se impune, in paralel cu acest proces, sa intentez cate un proces pentru fiecare dintre ele si care ar mai putea fi alte sustineri, ale mele, in castgarea cauzei. Multumesc pentru raspunsurile primite.
Fara a se analiza actul juridic incheiat de avocat nu cred ca ati putea obtine un raspuns concret avizat.
Chestia cu notarul trebuie si ea analizata ca maxima atentie.
Notarul nu poate sa faca ceea ce doriti.
Multumesc pentru raspunsul Dvs, dar va precizez ca c. v-c a fost intocmit de un notar care trebuia sa fie foarte atent la TP, care era gresit, la momentul acela, fiind numele meu gresit si, care a fost corectat prin instanta de judecata, ulterior de mine, in ideea de a obtine un nou contract. Nu considerati ca vina este integrala a notarului, care a acceptat tacit sau din alte motive, un TP gresit si tot felul de neadevaruri, in c v-c si, caruia instanta trebuie in mod imperios sa-l oblige sa intocmeasca un nou c v-c, corect, cel vechi trebuind sa fie anulat ?
daca spuneti ca notarul a facut contractul in baza acelui TP gresit atunci notarul nu are nici o vina. nu avea de unde sa stie ca TP este gresit
Notarul nu are nicio vina si nici calitate procesuala. Depinde cum a fost redactata si procura....notarul nu avea de unde sa știe ca TP este greșit. Îndreptarea erorii materiale din TP este ulterior întocmirii c vc, nu se poate sa se rectifice un act in baza unui alt act ulterior emis actului de rectificat . Cand veți arată actele de proprietate si le veți folosi veți merge cu ambele.
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu s-au inteles bine lucrurile. Pe procura notariala scria numele meu corect. Logic, numele meu de pe procura, trebuia sa fie acelasi cu cel de pe TP, care era numai pe numele meu (din pacate acest nume era eronat). Notarul vazand ca numele, de pe cele doua acte, nu sunt aceleasi, trebuia sa recomande corectarea TP, dupa aceea realizand c v-c. Evident, d-na notar JOHA, notarul, din naratiunea mea, avea raspunderea activa, deci a realizat o eroare profesionala, impardonabila. Sunteti de acord?

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pierdut sorina69 sorina69 Am o alta nelamurire cu privire la un titlu de proprietate pierdut,unde sint 6 mostenitori.Pentru a avea un duplicat am urmat pasii impusi de catre OCPI,am ... (vezi toată discuția)
Pot fi procuratorul unchiului meu pentru obtinerea unui titlu de proprietate pierdut ? parlac parlac Am un unchi si este fara un picior si se deplaseaza foarte greu , numai gaseste titlu de proprietate, la terenul din camp ,la pierdut .Vreau sal cumpar eu dar ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren daca titlul de proprietete este pierdut? maria0908 maria0908 buna,as avea nevoie urgent de un raspuns....tatal meu este bolnav de cancer si este paralizat la pat...el are un teren si ar vrea sa il vanda fara stirea ... (vezi toată discuția)