avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cetatenia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cetatenia copilului

Un copil nascut in Italia intro baza americana cu un parinte american si un parinte roman. Parintele american nu este de acord sa-i dea cetatenia romana.Care este cetatenia copilului?Poate sa-i faca pasaport american fara acceptul parintelui roman?Care sunt sansele parintelui roman sa obtina custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Smilea , utilizator 17:17, 1 Iunie 2014
copilul are de drept 2 cetățenii, ambele obținute prin naștere. pașaport american nu i se poate face fără acordul dumneavoastră.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie americanã Kiada18 Kiada18 Buna ziua, Tatal copilului meu, cetățean american dorește ca fiul nostru sa aiba si cetatenie americană. In condițiile in care noi suntem ... (vezi toată discuția)
Cetatean cu dubla cetatenie Justitiarul71 Justitiarul71 Sunt un cetatean cu dubla cetatenie, romana si americana. La plecarea din America am uitat pasaportul romanesc acasa. Ajuns in Romania solicit eliberarea ... (vezi toată discuția)
Divort intre o romanca si un american Lavinia2002 Lavinia2002 Buna seara Fina mea este casatorita in Italia cu un soldat american detasat pe o baza militara din Italia. Au un copil de 1 an si 4 luni nascut pe baza ... (vezi toată discuția)