avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... studii
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

studii

Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot sa ma inscriu si sa urmez cursurile Academiei de Politie si Pompieri,in situatia in care sunt deja in anul I la Facultatea Politehnica din Tm,pe loc fara taxa.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:00, 1 Iunie 2014
In conditiile legii va puteti inscrie si urma cursurile Academiei de Politie "ALEXANDRU IOAN CUZA" din Bucuresti. Va trebui sa intruniti cateva conditii importante.
Puteti face demersuri oficiale catre institutia in cauza si sa intrebati daca se poate efectua un eventual transfer, ca EXCEPTIE, care sunt conditiile in care ar fi posibil acest lucru.
Avand in vedere faptul ca admiterea se face NUMAI PRIN CONCURS, transferul este exclus.
Daca nu, atunci va trebui sa concurati normal pentru admitere urmand toate etapele impuse.
Admiterea în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se face numai prin concurs. Acesta este organizat şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile următoarelor acte normative în vigoare şi cu regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere 2014 în facultăţile Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", aprobat de Senatul Academiei.
Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările si completarile ulterioare.
Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările și completările ulterioare;
H.G. nr. 294/21.03.2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor;
H.G. nr. 787 din 03.07.2003 privind aprobarea înființării pe lângă Ministerul Administrației și Internelor a unor activități finanțate integral din venituri proprii;
O.U.G. nr. 133/2000 privind învățământul universitar și postuniversitar de stat cu taxă aprobat prin Legea nr. 441/2001, cu modificările și completările ulterioare;
Ordinul M.E.N. nr. 4923 din 29.08.2013privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național-2014;
Ordinul M.E.N. nr. 5734/2013privind cadrul general de organizare și desfășurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat pentru anul universitar 2014-2015;
Ordinul ministrului administrației și internelor, nr. 665/2008privind unele activități de management resurse umane în unitățile M.A.I., cu modificările ulterioare.

În Academie, concursul de admitere se organizează pe facultăţi astfel :
Facultatea de Poliţie
Specializarea „Ordine şi siguranţă publică” învăţământ cu frecvenţă
Specializarea „Drept” învăţământ cu frecvenţă
Facultatea de Pompieri
Specializarea „Instalaţii pentru construcţii - pompieri” învăţământ cu frecvenţă
Facultatea de Arhivistică
Specializarea „Arhivistică” învăţământ cu frecvenţă

Puteti intra sa vedeti REGULAMENTUL privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în anul 2014, format PDF, la urmatoarea adresa de internet :
[ link extern ]
Succes !
Vedeti si raspunsurile postate in topicurile de mai jos :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc mult.O zi frumoasa!
Inteleg ca nu se pot inscrie la ei, cei care au facut un an la buget?(Ciclu de licenta inseamna de la admitere pana la licentiere. Simpla admitere, urmata de abandon, este considerata ciclu de licenta. Daca a abandonat, avand loc bugetat, a gresit. Asta e, deciziile se asuma.
Dupa regulamentul lor, nu se poate inscrie la Academie, nu va mai putea beneficia de un nou ciclu de licenta bugetat. ).Pacat.Asta e.Multumesc.Zi frumoasa!:(
Transfer din cadrul Universitatii Politehnica dinTimisoara,Facultatea de Constructii,loc bugetat, la alte Institutii de Invatamant Superior,tot pe loc bugetat,gen Univeritatea de Vest sau alte Institutii,se poate,sau numai in cadrul Politehnicii la alte sectii sau specializari?Exista posibilitatea transferului si in alte orase fara a pierde anul de studii parcurs?

Alte discuții în legătură

Ingradirea unui drept potyzzor00 potyzzor00 Buna ziua. acum 2 ani am vrut sa particip la concursul de admitere la Academia de Politie A.I.Cuza iar dupa testarea psihologica ,la care am declarat admis, cu ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la educatie Ganryu Ganryu Buna ziua.De curand,de prin Iunie am ales sa dau admiterea la Academia de Politie \\"Alexandru Ioan Cuza\\",in urma terminarii unei facultati bugetate de la ... (vezi toată discuția)